Center for Digital Pædagogik har i tæt samarbejde med TUBA udviklet deres nuværende hjemmeside og rådgivningssite tuba.dk til en onlinebaseret webrådgivning til unge mellem 14 og 35 år.

TUBA står for Terapi og rådgivning for Unge, som er Børn af Alkoholmisbrugere. Det er en terapeutisk rådgivning for unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i en familie med alkoholproblemer.

Projektet tilbyder let tilgængelig hjælp til de 75.000 unge, der ønsker hjælp, fordi de har problemer på grund af forældrenes druk. Det er langt fra alle, der har modet til at søge hjælpen ansigt til ansigt med en sagsbehandler, en læge, et familiemedlem eller en terapeut og her er det, TUBAs nye rådgivningssite skal hjælpe. Denne hjælp kan komme igennem tuba.dk’s…:

  • Forum – alle til alle kommunikation
  • Brevkasse – ung til rådgiver via e-mail
  • Chat – ung til rådgiver kommunikation
  • Video-cases – relevante cases, brugeren kan identificere sig med

 

Igennem store dele af designprocessen har CfDP inddraget en fokusgruppe bestående af en håndfuld unge, der tidligere har benyttet sig af TUBAs hjælp. Herved har designteamet kunnet drage nytte af de unges erfaringer og meninger i forhold til blandt andet designforslag og wireframes.

 

 

Processen med at udvikle det nye tuba.dk forløb således:

Udover udvikling af sitet har CfDP været med til at rekruttere og uddanne de frivillige, der skal være med til at hjælpe endnu flere unge igennem tuba.dk.

Kontakt Anni Marquard, hvis du har spørgsmål til projektet.

Fakta-boks om projektet

Målgruppe:
Unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i en familie med alkoholproblemer.

Projektets formål:
Let tilgængelig hjælp til de 75.000 unge, der ønsker hjælp, fordi de har problemer på grund af forældrenes druk.

Redskaber:
Brevkasse, ung til ung, online chatrådgivning og video-cases.

]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.