Anni Marquard

Administrerende direktør, stifter & kreativ ildsjæl Mere om Anni

Vi vinker farvel til 2012 med et smil på læben og glæde i hjertet. Året har været forrygende på mange måder, og vi har sammen med vores partnere fået søsat mange vigtige digitale projekter, og inspireret til debat og udvikling om nettet som et pædagogisk område. Alt sammen til glæde og gavn for udsatte børn og unge.

Den digitale ungdomsrådgivning gør stadig en stor forskel
Overskuddet fra alt arbejde som udføres i Center for Digital Pædagogik går til vores digitale ungdomsrådgivning Cyberhus.dk. Igen i år slå Cyberhus rekord, både i forhold til antal besøgende og i forhold til antal rådgivende samtaler, og det er en stor glæde,  at vi gennem vores arbejde for andre er med til at sikre, at så mange børn og unge kan få rådgivning og støtte hver dag. De præcise tal for 2012 rådgivningen bliver offentliggjort medio januar.

Nye projekter i samarbejde med private og offentlige partnere 
Lang er rækken af partnere som i år har vist os tillid – vi nævner med stolthed er par stykker. TUBA som først på året brugte vores kompetencer til at udvikle og producere deres digitale ungdomsrådgivning for unge med forældre der drikker. Socialstyrelsen der ønskede at benytte CfDP til at udvikle den nye digitale rådgivning for unge med misbrugsproblem Netstof.dk, som 40 kommuner over hele landet allerede her tilmeldt sig. Opholdsstedet Bakkevej der ønskede en partner som kunne hjælpe dem med at udvikle digital hjælp til ADHD-ramte unge. Dertil kommer et hav af formidlingsopgaver på skoler, institutioner og i organisationer, hvor vi har oplevet en utrolig stor nysgerrighed og interesse, fra specielt fagpersoner, der ønsker at møde børn og unge online og få mere indsigt i de begreber, redskaber og metoder, der bruges i det digital pædagogiske arbejde.

Stor interesse for digitalisering i kommunerne mærkes hos CfDP
Umiddelbart ser 2012 ud som året hvor kommunerne rykkede ud på den digitale platform for alvor. Vi har ihvertfald aldrig før haft så mange henvendelser fra kommuner over hele landet, som ønskede at gå digitalt sammen med de unge.  Specielt har Aarhus Kommune og Københavns Kommune vist stor vilje, kreativitet, nysgerrighed til at udvikle nye digitale løsninger for at nå deres unge. På baggrund af nogle indledende workshops med CfDP i efteråret, arbejder vi nu sammen på flere forskellige løsninger indenfor bl.a. apps, digital ungdomsrådgivning, chats m.m. Løsninger som vi glæder os til at rulle fuldt ud i 2013.

Ny bog bringer digitale begreber ind på uddannelser
I 2012 udgav vi vores første bog; ”Digital Trivsel i arbejdet med udsatte børn og unge”. I denne bog deler vi vores viden, erfaringer og holdninger fra blandt andet skolebesøg, Cyberhus.dk samt projekter som Mobiler Mod Mobning og Det Digitale Spejl. Det er kort fortalt en bog, der omfavner de etiske og pædagogiske problemstillinger, der er i arbejdet med udsatte børn og unges færden på nettet. Bogen formål er at bringe begreber som digital pædagogik, digital trivsel og digital dannelse ind på de pædagogiske uddannelser og efteruddannelser, og det er allerede nu en fornøjelse, at se hvordan bogen bliver brugt af studerende og andre fagpersoner. Du kan læse mere om bogen her.

Stigende international interesse og interaktion
Vi har gennem hele 2012 øget vores internationale fokus. Dels gennem samarbejdet med Insafe og vores rolle gennem 4 år som den danske helpline, men også gennem samarbejde med andre organisationer der ønsker at digitalisere deres rådgivning.  Der er gået bud til EU om, at det lille land mod nord har nogle gode erfaringer og løsninger som andre lande også kan rulle ud –  bl.a. har den belgiske organisation Childfocus bestilt CfDP til at udvikle den europæisk netværksplatform ”Digital Youth Care” målrettet organisationer i EU, som arbejder med digitale rådgiving. Et projekt som bliver rullet ud her til januar.

Vi takker og siger på gensyn…
Jeg kunne nemt fortsætte rækken af gode historier fra 2012. I stedet vil jeg opfordre dig til en stille surf rundt på sitet, hvor vi er gode til at dele vores erfaringer i de mange blogposts – eller du kan være heldig at fange os live til en snak i chatten – også her på sitet 🙂

Tak for den store opbakning og nysgerrighed som vi har mødt overalt, hos partnere, blandt fagpersoner, frivillige, ansatte – og ikke mindst blandt de unge som viser os deres tillid. Sammen har vi hævet kvaliteten for digitale rådgivning og pædagogik – og været med til at gøre en forskel for mange unge.

På gensyn i 2013 – jeg glæder mig til endnu et år sammen med jer alle…

]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Anni Marquard

Administrerende direktør, stifter & kreativ ildsjæl Kontakt Anni

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.