Alle og enhver kan udbyde rådgivning til mennesker i svære livssituationer. Der er ingen krav til kvalitet og lødighed i tilbuddene, og ingen mulighed for de rådsøgende for hurtigt at se, hvad der er skidt eller kanel. Det viste DR Kontant torsdag d. 4. juni, hvor fokus var på Børne og Ungdoms Linjen, der har kapret flere rådgivningsorganisationer gennem de sidste år med katastrofale følger for de rådsøgende.

Fælles standarder for rådgivning
27 af de største rådgivningsorganisationer  i Danmark, herunder også Center for Digital Pædagogik/Cyberhus, er allerede gået sammen i brancheforeningen  RådgivningsDanmark for at sikre fælles standarder for rådgivning og en synlig mærkning af de, der kan leve op til en akkreditering. Akkrediteringssystemet er udviklet og de første organisationer bliver akkrediteret her til efteråret. Organisationerne bag RådgivningsDanmark har nu inviteret socialministeren til møde for at for at fortælle om den løsning, der er på vej og forhåbentlig gå sammen om at få akkrediteringen indført som et krav, hvis man vil modtage offentlige midler til rådgivning.

Mange organisationer står bag
Disse organisationer står bag oprettelsen af RådgivningsDanmark: Børns Vilkår, Ventilen, Landsforeningen Spædbarnsdød,  CSM-Øst, Linien, Livslinien, Danner, Offerrådgivningen, LMS, Sex & Samfund, Center for Digital Pædagogik/Cyberhus, TUBA, Misbrugsportalen, Thora Center, Girltalk, Headspace/Det Sociale Netværk, Mødrehjælpen, AIDS-fondet, Bryd Tavsheden, Kirkens Korshær, LGBT Danmark, Dansk Flygtningehjælp, Psykiatrifonden, KFUM’s Sociale Arbejde, Settlementet og WeShelter.

For mere information kontakt Michael Esmann, Landsforeningen Spædbarnsdød og bestyrelsesformand i RådgivningsDanmark, mobil: 2999 1313

 

]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Anni Marquard

Administrerende direktør, stifter & kreativ ildsjæl Kontakt Anni

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.