Vi oplever lige nu en helt fantastisk tilslutning til Cyberhus.dk fra frivillige der ønsker at være en del af projektet. Faktisk får vi i øjeblikket så mange henvendelser at vi for første gang i Cyberhus´historie ikke længere kan imødekomme alle de egnedes ønske om opstart.

For bare et par år siden talte holdet af frivillige chat- og brevkasserådgivere blot 20.  I skrivende stund er det tal vokset til mere end 60, og udviklingen ser umiddelbart ud til at fortsætte.

Det er en meget bred vifte af mennesker der i øjeblikket melder sig under fanerne. Hvor vi tidligere havde en klar overvægt af studerende oplever vi nu også en stor tilgang af uddannede og socialfagligt erfarne mennesker.
Større kendskab til digitale medier og til Cyberhus er nok en af årsagerne til at vores tilgang er vokset så eksplosivt. I vores første møde med den enkelte frivillige hører vi ofte orderne: jeg sad og surfede rundt på nettet og faldt over Jeres side. Jeg synes det er en vild fed side og jeg kunne godt tænke mig at være med.
For os er det naturligvis et stort skulderklap, at så mange finder det arbejde vi laver så godt at de ønsker at være en del af det, men vigtigst af alt er det at den tilgangen af rådgivere i sidste ende betyder at vi kan gøre en forskel for endnu flere udsatte børn og unge.

Samtidig med den store tilgang af rådgivere oplever vi også at flere unge benytter vores rådgivning. Behovet for flere rådgivere ser derfor også ud til at være fortsat stigende. Når vi alligevel har set os nødsaget til at oprette en venteliste, er det for at kunne sikre kvaliteten af den enkelte rådgivers oplæring i Cyberhus.
Det at have mange rådgivere med på holdet er naturligvis skønt, men vigtigere er det at vi har den enkelte rådgivers oplæring og udvikling i fokus. Hver enkelt ny frivillig gennemfører, i tæt samarbejde med de lønnede rådgivningskoordinatorer, et individuelt sammensat oplæringsforløb på sin vej til at blive rådgiver. Det er derfor afgørende for den måde vi møder de unge på, at de lønnede koordinatorer har god tid til hver enkelt rådgiver, og dennes oplæring.
På den måde kan vi bedst sikre kvaliteten af såvel den enkelte rådgivers arbejde som det samlede rådgivende arbejde i Cyberhus.

Nye frivillige skal dog ikke holde sig tilbage. Selvom det ikke er muligt at komme igang lige i øjeblikket, kan man naturligvis allerede nu signe up, til at starte som rådgivere til august/september.

 

 

]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Niels-Christian Bilenberg

Seniorkonsulent med speciale i digitalpædagogisk ungerådgivning Kontakt Niels-Christian

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.