I 2009 gennemførte Cyberskolen, Filurens Teaterskole for Børn i Aarhus og Bikubenfonden et forumteaterprojekt under navnet Online4ever.

Online4ever gør brug af trænede børneskuespillere og udspiller en række dilemmaer ift. netetik og især sociale netværk som Facebook. Dilemmaerne blev sammenkoblet med “den varme stol”, hvor publikum selv kunne få indflydelse på stykkets udfald og en værdilinjedebat med publikum.

Med teaterformen opnår man en høj identifikationsfaktor i oplysningsarbejdet omkring netetik. Projektet har givet Cyberskolen en stor indsigt i faktuelle problematikker. Blandt andet fordi skuespillerne selv har valideret historierne, men især fordi responsen fra publikum har været ekstremt brugbar i vores fremtidige oplysningsarbejde. Til teaterprojektet blev der udformet en række videospots, som i dag anvendes som UV-materiale. Det kan du læse mere om HER

Du kan også læse meget mere om Online4ever i projektevalueringen, som du finder HER

Kontakt Jonas Ravn, hvis du har spørgsmål til projektet.

]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Jonas Ravn

Seniorrådgiver og foredragsholder - børn og unges digitale liv Kontakt Jonas

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.