Følgeven.dk er en slags datingsite… og så alligevel overhovedet ikke
De kan selv tage styringen
Derved overlades hele initiativet til de to personer, som det hele handler om. Hvad der i andre projekter kan ende i mere eller mindre bureaukratiske processer med officielle mellemmænd, kan på Følgeven.dk frisættes til borgerne selv. Dette har sammen med følgeskabskonceptet i sig selv appelleret til en stor mængde borgere i Aarhus Kommune. Parrene går i kajakklubben, klatreklubben, på yoga- eller volleyhold.
Det taget knap to år, før kendskabet til projektet for alvor blev spredt og rekrutteringen begyndte at tage fart. Men i dag har projektet 19 frivillige følgevenner og 6 sårbare borgere oprettet i matchportalen.
Stærke samarbejder i kulissen
Her i CfDP er vi som nævnt stolte af at have udviklet en velfungerende og efterprøvet matchportal på følgeven.dk. Men projektet skylder sandsynligvis størstedelen af sin succes til de gode samarbejder der ligger bag. Både i Aarhus og Roskilde Kommuner har projektet taget udgangspunkt i et tæt samarbejde mellem socialpsykiatrien i kommunen, Frivilligcentret og SIND. I Aarhus har også ANTV været en vigtig partner, da de har leveret de supergode videoer, der kan findes på følgeven.dk.
Læs også:
Brugerinddragelse i Følgeven Aarhus
Din kommune på følgeven.dk
Frem mod Roskildes indtræden på Følgeven.dk, har vi i CfDP optimeret matchplatformen til at kunne rumme endnu flere kommuner i fremtiden. Aarhus og Roskilde har på den måde banet vejen for et rigtig stærkt koncept, der nu ligger klar til at blive udrullet i langt flere af landets kommuner.
Kontakt Jonas Sindal Birk, hvis du er interesseret i at samarbejde med følgeven.dk:
jonassindal@cfdp.dk
Baggrund
Følgeven Aarhus finansieres indtil oktober 2016 af Socialstyrelsen, og overgår herefter til drift. Du kan læse meget mere om hele følgeven-konceptet på projektets hjemmeside:
Følgeven.dk]]>
Hvis du vil sætte et par ord på din feedback, vil det hjælpe os rigtig meget til at forbedre vores indhold.