Netstof puljer jeres ressourcer til glæde for de unge Som fagperson har du i Netstof en digital platform, hvor du kan henvise til kvalitetssikret viden og opdateret info, fx vedrørende fysisk henvisning af unge. Flere rusmiddelkonsulenter beskriver det kommunale samarbejde som en garanti for øget kvalitet, både hvad angår viden og rådgivning, da man på den måde har mulighed for at samle tværkommunale ressourcer i ét projekt. Mindre kommuner har sjældent den nødvendige kapacitet til at tilbyde samme indhold som Netstof. Det kan fx være i form af lægerådgivning, som Netstof stiller til rådighed for de unge. Den løsning, som Netstof tilbyder, står dermed stærkt, fordi de danske kommuner står sammen. Derfor er det vigtigt, at et sted som Netstof findes, hvor fagfolk og især unge brugere kan søge viden. 33 kommuner er godt, men du skal også med! I dag har 33 kommuner meldt sig under Netstofs faner, men det kræver endnu bredere opbakning, hvis portalen skal være selvforsørgende og udvikle sig optimalt. Frem til 2016 var projektet finansieret af Socialstyrelsen, og i dag kører platformen ved en fælleskommunal abonnementsordning, hvor landets kommuner yder økonomisk støtte gennem et årligt abonnement. De nuværende 33 støttemedlemmer er nok til at sikre Netstofs drift, men ikke nok til at sikre udviklingen af websiden. Derfor er der brug for endnu flere samarbejdspartnere til at støtte den professionel hjælp til unge med rusmiddelproblemer. Kunne din kommune være interesseret i et samarbejde? Læs mere om støtteabonnementet på netstof.dk/tegn-abonnement eller kontakt projektleder Karen Hatt Olsen for mere info på kahao@slagelse.dk – Mobil: 29 31 54 97. Se hvilke kommuner der er med i projektet.

]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Karen Hatt Olsen

Projektleder for rusmiddelsrådgivning Netstof.dk Kontakt Karen

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.