Center for Digital Pædagogik bygger videre på de talrige erfaringer fra Cyberhus, som i seks år har været online rådgivningscenter og mødested for børn og unge.
Cyberhus har opbygget en unik viden om, hvordan man via websites og sociale medier møder og samtaler med børn og unge om livets op- og nedture, og 2010 var bestemt ingen undtagelse. Det blev et særdeles travlt rådgivningsår.
Vi har nederst på siden samlet nøgletallene for 2010. De viser blandt andet, at antallet af besvarelser i brevkasserne næsten er fordoblet. Antallet af chatsamtaler er steget med 27 procent, og antallet af indlæg i “Fortæl din historie” er næsten tredoblet i forhold til 2009.
Antallet af frivillige rådgivere i chatten og brevkasserne steg til 50 i 2010, og i chatrådgivningen blev den faktiske rådgivningstid næsten fordoblet fra 2009 til 2010.

Vækst giver stof til eftertanke
Der er grund til at glæde sig over fremgangen for især vores ung-til-voksen kommunikation. Det er samtidig tankevækkende, at så mange børn og unge har brug for at besøge os.
Det et et større studium værd, om der er kommet flere udsatte børn og unge i Danmark, om de bruger nettet mere i det hele taget, og mere specifikt om de er blevet mere opsatte på at bruge nettet til at finde råd og vejledning, også om det, der gør ondt.
Det, vi kan konstatere og glæde os over, er, at kendskabet til os er øget, og at de trygge, anonyme og kompetente rammer, vi har stillet op for ung-til-ung kommunikation og for kommunikation mellem unge og voksne rådgivere, gør flere og flere unge trygge ved at besøge og benytte os.

Mere målrettede brugere
Eneste område, hvor vi oplevede et fald på cyberhus.dk er med hensyn til antallet af unikke besøgende i vores værelser og værksteder. I 2010 havde vi 36.972 unikke besøg i værelserne.
Ser man på stigningen i indlæg i debatter, brevkasser og Fortæl din historie, og at vi har forholdsvis mange indlæg i forhold til antallet af unikke besøgende netop de steder, kunne det tyde på, at vores brugere er blevet mere målrettede, så de styrer direkte mod brevkassen eller chatrådgivningen, når de går ind på cyberhus.dk, vurderer Niels-Christian Bilenberg, rådgivningskoordinator i Cyberhus – Center for Digial Pædagogik.
Og generelt er cyberhus.dk godt besøgt, i 2010 havde vi mere end 180.000 besøgende, fordelt på hele 451 byer.

Når det gør ondt inderst inde
Der tegner sig et billede af, at det lige som i 2009 er emner som spiseforstyrrelser, selvmordstanker, kærlighed og seksuelle overgreb, der er de mest søgte på cyberhus.dk.
I Cyberhus er man velkommen til at komme med hvad som helst. Det gør de unge stadigvæk, men det er blevet tydeligt, at vi har fået en plads i mange unges bevidsthed om, at det er stedet, man kan komme, når man har det rigtigt skidt. Kategorien “Når det gør ondt inderst inde” er for eksempel den mest benyttede i debatterne, brevkasserne og Fortæl din historie.

Masser af positiv energi med ind i 2011
Selv om det som sagt er en vækst, der giver stof til eftertanke, kan vi på baggrund af tallene for 2010 tage en masse positiv energi med ind i 2011.
Vi er blevet bekræftet i, at vi gør et rigtigt godt stykke arbejde i forhold til de unge. Vi er ikke længere ”de nye”. Vi bliver rigtigt godt besøgt, vi bliver brugt aktivt, og vi får masser af positiv feedback, som vi kan køre videre på her i 2011, der tegner særdeles spændende.
Første milepæl er, at vi nu har etableret Center for Digital Pædagogik, som kommer til at producere og formidle viden om socialt arbejde i digitale medier. En viden, der udspringer af vores unikke viden inden for det digitale pædagogiske område, opbygget gennem 6 år med Cyberhus og 4 år med Cyberskolen.

Udvalgte rådgivnings-tal fra 2010:
● Chatrådgivningen: 1.987 samtaler (stigning på ca. 27 procent i forhold til 2009)
● Faktisk rådgivningstid: 1.515,5 timer (stigning på ca. 95 procent i forhold til 2009)
● Brevkasserne: 1.660 besvarelser (stigning på ca. 82 procent i forhold til 2009)
● Unikke besøgende i brevkasserne: 22.517
● Debatterne: 1.519 indlæg
● Unikke besøgende i debatterne: 34.400
● Fortæl din historie: 231 indlæg (stigning på ca. 178 procent i forhold til 2009)
● Unikke besøgende i Fortæl din historie: 8.019
● Unikke besøgende i værelser og værksteder: 36.972
● Frivillige rådgivere: 50

]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Anni Marquard

Administrerende direktør, stifter & kreativ ildsjæl Kontakt Anni

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.