Anni Marquard

Administrerende direktør, stifter & kreativ ildsjæl Mere om Anni

Spillogikker skal hjælpe udsatte drenge

MitAssist er et forum, hvor teenagedrenge hjælper hinanden med deres udfordringer via ’assists’ som man kender det fra spil- og sportsverdenen . Metoden bag rådgivningen er nøje tilrettelagt, så den tiltrækker drengene og tilbyder dem den rette hjælp – inden det er for sent. Sitet er Danmarks første forum målrettet for drenge, og der er brug for det. Kun mellem 20 % og 30 % af brugerne på de fleste danske digitale rådgivninger udgør drenge.

Drenge gider ikke at høre om hjælp

Udsattte teenagedrenge er en særligt svær målgruppe at få til at søge hjælp og derfor har vi inviteret teenagedrenge fra blandt andet ungdomsklubben AK45 og Teknisk Skole ind i projektudviklingen. Begreber som “voksne”, “rådgivning” og “hjælp” kan virke afskrækkende på drengene, og det er den slags koncepter vi nu udfordrer med den nye rådgivningsmetode. Læs mere om vores brugerindsigter 

Frivillige hjælper drengene

På MitAssist hjælper drengene hinanden med gode råd og handlemuligheder, men man kan også gå i chatten med en ’voksen’. Der er en overvægt af mandlige voksne rådgivere på MitAssist, men kvindelige voksne er også velkomne som frivillige. I forbindelse med det indledende arbejde med rådgivingen, gav nogle drenge udtryk for, at de var mest trygge ved at tale med kvinder om deres problemer, hvorfor det har været vigtigt at tilknytte både mandlige og kvindelige rådgivere. For at blive i gamingterminologien hedder disse voksne ’coaches’ (vejleder). Coaches på MitAssist er frivillige og sidder hver aften i åbningstiden klar til spørgsmål fra teenagedrenge fra hele landet. Rådgivningen åbner i dag på www.mitassist.dk  Projektet løber til udgangen af 2017 og drives i partnerskab med TUBA.   Dette projekt er støttet af Velux-Fonden  ]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Anni Marquard

Administrerende direktør, stifter & kreativ ildsjæl Kontakt Anni

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.