Netstof.dk planlægger en Google søgeoptimering, så sitet kommer endnu højere op i søgeresultatet, når unge leder efter svar på spørgsmål om rusmidler på nettet. Og netstof.dk udgiver i 2018 et magasin til undervisere og vejledere på landets ungdomsuddannelser og folkeskolens ældste klasser, så de får kendskab til sitets potentiale i undervisning og vejledning.
Magasinet udspringer af samtaler med lærere og vejledere om deres behov for at tage f.eks. hash og alkoholkultur op som tema. I magasinet udtaler efterskolelærer Hans Løkke:

De unge kan bruge netstof.dk i forhold til at få information, og så er der let adgang til at forholde sig til sit eget forbrug […] Som lærer skal man virkelig være varsom og holde sig på sidelinjen, for ellers får man den der opposition lige med det samme […] Men ved at give eleverne linket til netstof.dk, kan de selv køre videre med det, og jeg kan så forholde mig coachende.

Center for Digital Pædagogik og Rusmiddelcenter Slagelse driver netstof.dk, bakket op af 32 kommuners støtteabonnementer. For at netstof.dk kan være selvforsynende og udvikle sig efter de unges digitale bevægelser og behov, skal netstof.dk være bedre polstret. Der er brug for at flere kommuner støtter projektet, og det gøres med et støtteabonnementet. Læs mere om støtteabonnement her, og se om din kommune allerede er med.

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Karen Hatt Olsen

Projektleder for rusmiddelsrådgivning Netstof.dk Kontakt Karen

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.