De seneste dage har Center for Digital Pædagogik deltaget i konferencen “Digital Trivsel” arrangeret af Generator. I Hvidovre og Kolding har vi fået spændende input fra en lang række fagpersoner, der arbejder med børn, unge og det digitale – både fra publikum og oplægsholderne.

Digital trivsel er netop titlen på en ny bog af blandt andre CfDPs filosof Kristian Lund – mere om den her. På konferencen har Kristian holdt oplæg om, hvordan digitale redskaber bliver en del af os alle og i en vis forstand gør os til “cyborgs”: Mennesker, der kan noget mere, fordi de har medier eller teknologier til hjælp. Det sker ikke kun for medienysgerrige børn og unge, men for os alle, og det er bestemt ikke noget nyt i verdenshistorien.

Kristian afholdt også holdt workshops i, hvordan man som pædagogisk fagperson kan bruge Facebooks privatlivsindstillinger. Der er meget delte meninger om, om man som voksen professionel bør “være ven” med de børn, man arbejder med i dagligdagen – Kristian demonstrerer, hvordan det er muligt at opretholde klare grænser mellem arbejde og privatliv. Viden og færdigheder, som også kan være gode at give videre til de børn og unge, man har med at gøre i hverdagen.

Erroll Marshall fra Cyberhus under CfDP delte ligeledes ud af sine erfaringer. Bag sig har han en årrækkes arbejde med onlinerådgivning af børn og unge og har på vegne af Cyberhus deltaget i efterhånden mange internationale projekter, hvor man har etableret f.eks. chatrådgivning. Alene idéen om rådgivning via nettet afføder mange spørgsmål i den pædagogiske verden, og blandt andet dem drejede Erroll Marshalls workshop sig om.

På konferencen Digital Trivsel medvirkede også Gry Hasselbalch fra Medierådet for Børn og Unge, it-forsker Gitte Stald fra Københavns Universitet, Malene Charlotte Larsen, som forsker i digital ungdomskultur ved Aalborg Universitet, samt Jon K. Lange fra Red Barnet.

 Skrevet af Randi Rehmeier, praktikant i CfDPs formidlende team. Randi studerer på Æstetik og Kultur i Aarhus

]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.