Hør SSP-koordinator Kristian Kilt fortælle om samarbejdet på P4 Eftermiddag (17-03-2017):

Kommunen vil spille på de unges hjemmebane

Skanderborg Kommune har valgt at styrke brugen af sociale medier som en moderne form for opsøgende arbejde, hvor man i højere grad når ud til kommunens unge, både på grund af mediernes effektivitet, og fordi de unge her er på hjemmebane. Sidstnævnte er hovedårsagen til, at Skanderborg Kommune er gået ind i samarbejdet med CfDP om at lave anonym, digital rådgivning. SSP koordinator i Skanderborg Kommune, Kristian Kilt, håber på at kunne nå ud til flere unge ved at give dem flere valgmuligheder inden for rådgivning.

“For de unge handler det om at kunne vælge det redskab eller den platform, som de har lyst til at være på”
SSP-koordinator Kristian Kilt

I dag kan de unge få rådgivning via telefon, over Messenger og ved fysisk fremmøde, men endnu ikke i en 100% anonym chat. Tanken har derfor været at tilføje endnu et værktøj til DMKs værktøjskasse ved at tilbyde de unge anonym chatrådgivning gennem Cyberhus.

CfDP og Skanderborg vinder begge

Det seneste år har Cyberhus haft 4771 besøgende fra Skanderborg Kommune, og 70,2 % af disse var piger. Det er endnu en god grund til samarbejdet, da Skanderborg Kommune er særligt udfordret på kontakt til unge, sårbare piger.

”Nogle af de materialer, som vi kan se fra Cyberhus, og nogle af de statistikker, som har ligget til grund for vores ansøgning, indikerer, at særligt de her piger anvender et digitalt chatredskab, når de søger rådgivning,”
SSP-koordinator Kristian Kilt

Ifølge ham har Skanderborg Kommune desuden stor glæde af at kunne læne sig op ad en socialøkonomisk virksomhed og et stykke succesfuldt frivilligt arbejde (Cyberhus), som de gerne vil styrke yderligere. De håber dermed, at samarbejdet med CfDP bliver en succes for begge parter, hvor CfDP ud over at udvikle på sine egne samarbejdsmetoder også vil kunne give kommunen adgang til et stort antal unge, især piger, som har det svært. Skanderborg Kommune kan samtidig hjælpe Cyberhus med at konkretisere rådgivningen og bære de unge videre i systemet fra Cyberhus’ frivillige anonyme chat.
Skanderborg Kommune er optimistiske omkring chatrådgivningen på den digitale platform og samtidig spændte på at se omfanget af unge, de kommer til at kunne nå ud til. Senere i forløbet vil kommunen evaluere deres erfaringer og formidle dem til landets øvrige kommuner gennem en metodehåndbog i samarbejde med CfDP.
Læs mere om vores kommunesamarbejder her.

]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Anni Marquard

Administrerende direktør, stifter & kreativ ildsjæl Kontakt Anni

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.