23 kommuner med i tvær-kommunal abonnementsordning Socialstyrelsens midler til Netstof udløb i 2015. Netstof er en succes blandt de unge og det er derfor utrolig positivt, at det nu er lykkes at få rådgivningssitet til at overleve med en tvær-kommunal abonnementsordning. Foreløbigt har 23 kommuner tegnet et medlemsskab.

Magasin på vej ud til alle 98 kommuner

[caption id="attachment_15060" align="alignright" width="248"]Læs i magasinet hvad der gør netstof til en succes - cases, erfaringer og de unges historier. Læs i magasinet hvad der gør netstof til en succes. Gode cases og praksis.[/caption] Vi har netop udgivet et magasin, hvor vi beskriver nødvendigheden af et site som netstof.dk, og hvorfor det er blevet en succes. Magasinet er lige nu på vej ud til alle 98 kommuner i Danmark. Flere faktorer har været med til at sikre netstof.dks succes:
  • Netstof.dk har fra 2012 og indtil udgangen af 2015 været finansieret af Socialstyrelsen. Det har givet mulighed for at nytænke og udvikle siden og givet den nyt liv.
  • Der har været stort fokus på brugerinddragelse i opdateringen af netstof.dk, som er blevet taget rigtig godt imod og har betydet en fordobling af besøgstallene på siden i løbet af en 3-årig periode.
  • Med en blanding af digitalpædagogiske erfaringer fra Center for Digital Pædagogik og de rusmiddelfaglige kompetencer fra et tværkommunalt netværk af kommunale fagpersoner er netstof.dk baseret på et stærkt fagligt fundament.
  • Hos netstof.dk er der ingen løftede pegfingre eller skræmmekampagner. Det er med til at præge hele sitet og give plads til de unge og deres erfaringer og oplevelser med alkohol, hash og andre stoffer.

Lokale faglig bemandede online tilbud

Med netstof slipper hver enkelt kommune for at oprette, drive og markedsføre lokale faglig bemandede online tilbud. Netstof indgår i Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakke på stofområdet og nævnes i KLs anbefalinger på misbrugsbehandlingsområdet. Et abonnement koster 10.000 kr. årligt og gælder for alle i kommunen. Er din kommune blevet en del af netværket? Læs om medlemsskabet og abonnementsordningen på netstof.dk/kommuner Vi vil gerne sige tak til de foreløbige 23 kommuner, der deltager. Det har stor betydning for det fælleskommunale initiativ, som Netstof er!]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Anni Marquard

Administrerende direktør, stifter & kreativ ildsjæl Kontakt Anni

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.