Anna-Sofie Bruun

Fagkonsulent med speciale i børn og unges digitale fællesskaber og trivsel  Mere om Anna-Sofie

Vær med, når vi samler lærere, pædagoger og praktikere til en dag fyldt med viden, inspiration og konstruktiv sparring om børn og unges digitale dannelse. Tilmeld dig nu og tag aktiv del i at forme fremtidens pædagogiske landskab! Tag med til konference den 19. september 2023.

Et emne der deler vandene 

De seneste måneder har debatten om børn og unges digitale dannelse og trivsel delt både vandene og kommentarsporene verden over. Her har særligt spørgsmålet om “skærm vs. ikke-skærm” i skolen domineret. En diskussion som ofte har hindret vigtig dialog og refleksion over, hvordan voksne understøtter en balanceret omgang med digitale teknologier for børn og unge.

Der er brug for viden, inspiration og konstruktiv sparring, hvis det skal lykkes med den opgave. Det håber vi at kunne bidrage til, på konferencen “Børn og unges dannelse i det digitale samfund”.

Inspiration og indsigt 

VIA University College og Center for Digital Pædagogik gentager successen fra sidste år og sætter fokus på børn og unges digitale praksis, trivsel og dannelse på konferencen. Målet er at give lærere, pædagoger og andre praktikere inspiration og indsigt i vigtige tilgange til børn og unges digitale dannelse. 

I år dykker konferencen særligt ned i børn og unges digitale forestillingskraft og teknologiske foretagsomhed, hvor mod og leg er vigtige drivkræfter. Her vil bl.a. Stine Liv Johansen, lektor, ph.d., Aarhus Universitet og andre specialister og praktikere på området stiller skarpt på vinkler ind i dagsordenen.

KEY TAKEAWAYS

  • Hvordan kan vi understøtte og fremme en ansvarlig, legende, initiativrig og fantasifuld omgang med digital teknologi for børn og unge? 
  • Hvordan understøtter og bidrager det til deres digitale dannelse? 
  • Og hvordan kan vi som voksne bygge bro til børnenes forudsætninger for digital dannelse ved at udvikle vores egne evner til at være foretagsomme og fantasifulde med digital teknologi?

Konferencen henvender sig til lærere, pædagoger og andre praktikere

Konferencen er for dig, som er lærer, pædagog eller på anden måde praktiker inden for feltet. Du oplever måske, at brug af digitale teknologier vækker både bekymringer og begejstring i forhold til børn og unges dannelse på området. Se det detaljerede program på tilmeldingslinket nedenfor.

Kom med din nysgerrighed og undren, og få plads til refleksion og ny inspiration til praksis.

Stærke oplægsholdere giver høj faglighed på dagen

  • Stine Liv Johansen, lektor, ph.d. ved Center for Børns Litteratur og Medier ved Aarhus Universitet fortæller om, hvordan ”Den digitale dannelse skal leges frem”.
  • Steen Cnops Rasmussen, lektor i pædagoguddannelsen ved VIA University College og konsulent hos Play@Heart tager dig med på ”En legende tilgang til teknologiforståelse”.
  • Emil Ludvigsen, fagkonsulent og specialist i gaming og digitale fællesskaber ved Center for Digital Pædagogik sætter spot på ”Gaming som pædagogisk værktøj”.
  • Maria Høegh Beierholm, lektor i læreruddannelsen, forsker i Program for Læring og IT og proceskonsulent i VIAs studentervæksthuse præsenterer ”Digitalt mod – forestillingskraft.​

Praktisk information

  • Sted: VIA University College, Campus Aarhus C, Ceresbyen 24, 8000 Aarhus C
  • Tidspunkt:  Tirsdag d. 19. september kl. 08.00 – 13.30
  • Forplejning: morgenmad og frokost

Pris: GRATIS DELTAGELSE

Tilmelding direkte hos VIA University College:
TILMELD DIG HER

En stor tak til vores hovedpartner, Tech City Aarhus, samt til vores øvrige partnere, herunder Aarhus Stiftstidendes Fond, Århus Lærerforening, BUPL Århus og Det Grafiske Hus. Det er takket være jeres støtte, at vi har mulighed for at realisere konferencen.

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.