Anni Marquard

Administrerende direktør, stifter & kreativ ildsjæl Mere om Anni

Har strækmærker på lårene. Fuck hvor er det pinligt. Hader dem. Sådan lyder en af de hemmeligheder, der er blevet delt anonymt på Cyberhus.dk, vores online rådgivning for unge. Forfatter Stine Pilgaard laver nu kropshemmelighederne om til litterære tekster – hun håber de unge vil føle sig genkendt i hendes tekster – og måske kan få et andet perspektiv på deres krop.

De hårde udsagn i hemmelighederne har chokeret forfatter Stine Pilgaard. Sammen med Mads Ananda Lodahl arbejder hun på et projekt til litteraturfestivallen ”Kbh Læser”, der går ud på at lave kropshemmelighederne om til litterære tekster. Jeg var faktisk lidt chokeret over det selvhad, der lå i hemmelighederne. Der er hemmeligheder om folk, der har skåret i sig selv eller sultet sig selv, og det er nogle meget alvorlige problemer, siger hun til Skønlitteratur på P1. Kropshemmeligheder

Kropsbevidsthed

Med udgangspunkt i hemmelighederne, som har været på postet på Cyberhus.dk den seneste mdr,  arbejder Stine Pilgaard på en række mindre tekster, der drejer sig om de øjeblikke, hvor vi bliver bevidste om vores krop. Det sker typisk, mener hun, når vi er syge, har sex eller dyrker sport. Hun er klar over, at hun ikke er socialpædagog og ikke skal lære de unge, hvad de skal tænke, men hun håber alligevel, at de unge vil føle sig genkendt i hendes tekster – og måske kan få et andet perspektiv på deres krop.  Det kunne være helt vildt dejligt, hvis de følte sig mindre alene med deres hemmeligheder og holdt op med at opfatte dem som et stort problem. Det er selvfølgelig utopisk at tro, at en tekst kan ændre så meget, men jeg synes i hvert fald, at det er vigtigt at få fokus på, hvor hemmelig kroppen alligevel er.

Du kan høre Stine Pilgaard og Mads Ananda Lodahl læse op på litteraturfestivalen “Kbh Læser”, der løber fra d. 1 – 7 marts og i år sætter fokus på krop og litteratur. Læs mere om programmet på www.Kbhlaeser.dk.

Kilde: Skønlitteratur på P1

]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Anni Marquard

Administrerende direktør, stifter & kreativ ildsjæl Kontakt Anni

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.