Gaming: Gal eller gavnlig?
Hvad sker der, når børn og unge gamer? Forskning i øjenhøjde om spillets verden
Målgruppe
Forældre, fagpersoner og elever
Priser
Fagpersoner:
1 ½ – 2 timer: kr 8.995,-
Elever:
1 ½ time: kr 3.995,-
Forældre:
1 ½ time: kr 6.990,-
Alle priser er excl. moms/transport.
Se også Pris og Praktisk
Oplægsholder
Foredraget bliver afholdt af Anne Fiskaali
På trods af, at milliarder af mennesker jævnligt gamer, så har gaming til tider et dårligt ry. Vi bliver afhængige og voldelige, taler grimt og spilder tiden i fantasiverdener. Eller hvad?
For mange voksne kan computerspillenes verden virke både fjerne og bekymrende. For unge kan de være en kilde til fællesskab, underholdning og måske flugt. Men hvad siger forskningen egentlig om gaming?
Dette foredrag udforsker hvorfor computerspil fanger og fastholder os, hvorfor de er sjove, og hvornår de tager overhånd. Foredraget bygger på Tænkepause-seriens “Gaming” skrevet af Center for Digital Pædagogiks psykolog, forsker og fagkonsulent Anne Fiskaali.
I foredraget dykker vi med forskning ned i gameres hjerner, hjerter og sind – og udforsker hvorfor spil fænger, hvorfor de fastholder os, og hvornår det bliver for meget.
Oplægget kan skræddersyes til fagfolk, forældre og elever i udskolingen. Under foredraget bliver elever i udskolingen præsenteret for spillevende forskning gennem historier og eksempler. Målet med foredraget for elever er, at de bliver bevidste om de fordele og faldgruber, gaming har, så de bliver bevidste om, hvordan gaming beriger deres liv.
For fagfolk og forældre er målet, at de efter foredraget har en større forståelse for det enorme fænomen, som gaming er. Foredraget bidrager med inspiration til samtale og aftaler om gaming i familien, et overblik over den bedste forskning på området og konkrete forslag til, hvor man som forælder er ekstra opmærksom.
Pris og praktisk
Pris efter aftale.
Kørsel efter statens takster. Ved afstande mere end 150 km fra væk pålægger vi et ekstra honorar på 1000 kr.
Ved større forsamlinger bedes skolen at stille et smartboard/projektor (med VGA-udgang) samt håndfri mikrofon til rådighed.
Det med småt (aflysning, transport mv.)