De sociale medier og digitale fællesskaber fylder meget på mellemtrinnet, og med de moderne sociale netværk som Facebook, Instagram, Snapchat og Youtube har børn og unge fundet nye kommunikationsveje, som kræver en række nye kompetencer at navigere rundt i. Men hvad er god og dårlig stil egentlig? Med oplægget sætter vi gang i en debat om digitale fællesskaber, godt sprogbrug, og hvordan eleverne kan beskytte deres privatliv bedst muligt, når de er online.

Målgruppe: Elever

Vi møder eleverne i øjenhøjde, og vi får skabt en debat om samvær og livet på nettet. Eleverne bliver aktivt inddraget med holdningsgymnastik, hvor de ved hjælp af bevægelse skal vise og fortælle, hvad de synes er god digital opførsel. Vi anvender cases og historier fra hverdagen, og vores mål med oplægget er, at eleverne oplever at få styrket det etiske filter, der skal fortælle dem, hvornår en handling på nettet er positiv eller negativ. Samtidig ønsker vi at få dem til at reflektere over deres egen online identitet.

Vi håber, at både elever og fagpersonale får gavn af oplægget.

Oplægget debatterer følgende emner:

  • Muligheder og faldgruber på nettet
  • Digital mobning, billed- og sprogbrug
  • Personlige oplysninger på nettet
  • Etiske overvejelser ved brug af populære sider som Facebook, Instagram, Snapchat og andre sociale netværk
  • Hvad der er god mobilstil

Vores oplæg er nemt at tilpasse. I er derfor også med til at bestemme, hvad vi skal snakke om. Det kan for eksempel være aktuelle problemstillinger eller emner, der er relevante på jeres skole. Vores oplæg er dynamisk, og vi holder os opdateret om nye tendenser blandt børn og unge på nettet samtidig. Samtidig er indholdet i overensstemmelse med fællesmålene fra Undervisningsministeriet.

Pris og praktisk

Oplægget kan afholdes samlet for hele klassetrinnet eller for flere klassetrin ad gangen.

Oplægget varer ca. 90 min. og koster 3000 DKK + transport (ekskl. moms) ved afholdelse i almindelig arbejdstid på hverdage. Tillæg ved weekend og aftenoplæg.

Ved oplæg længere væk end 150 km fra Aarhus tilføjes et tillæg på 1000 DKK ellers skal der minimum bookes to foredrag.

Skolen bedes stille et smartboard/projektor (med VGA-udgang) og evt. mikrofon til rådighed.

Det med småt (aflysning, transport mv.)

Kontakt

Skriv eller ring til Jonas Ravn

E-mail: jonas@cfdp.dk

Telefon: 86 37 04 00 (Spørg efter Jonas Ravn)

Spørg om foredrag