Cookie- og persondatapolitik

1. Generelt

Denne persondatapolitik er gældende for samtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsamler om dig. Her kan du læse mere om, hvilke oplysninger vi indsamler, hvordan vi håndterer dine oplysninger og hvor længe, vi opbevarer oplysninger om dig m.m. Du vil til enhver tid kunne finde den gældende version af Politikken på denne side.

Vores persondatapolitik er gældende for samtlige CfDPs projekter samt hjemmesider drevet af os; cfdp.dk, cyberhus.dk, mitassist.dk, gruppechat.dk og netstof.dk.

2. Dataansvarlig

Center for Digital Pædagogik er dataansvarlig for behandlingen af de personoplysninger, som vi har indsamlet og modtaget om dig. Du finder vores kontaktoplysninger her:

Center for Digital Pædagogik
Skanderborgvej 156, 8260 Viby J.
Telefon: 86 370 400
E-mail: info@cfdp.dk
CVR nr.: 37 25 17 71
(Herefter ”CfDP”)

Den overordnede retlige ramme for vores behandling af personlige oplysninger er Europa-Parlamentets og Rådets Forordning (EU) 2016/679 af 27. april 2016 om beskyttelse af fysiske personer i forbindelse med behandling af personoplysninger og om fri udveksling af sådanne oplysninger og om ophævelse af direktiv 95/46/EF med tilhørende regulering. I tillæg hertil Lov nr. 502 af 23. maj 2018 om supplerende bestemmelser til forordning om beskyttelse af fysiske personer i forbindelse med behandling af personoplysninger og om fri udveksling af sådanne oplysninger (databeskyttelsesloven).

Hvis du har spørgsmål til vores behandling af dine oplysninger, er du altid velkommen til at henvende dig til vores kontaktperson vedr. persondata. Du kan kontakte os på følgende måder:

E-mail:         info@cfdp.dk
Telefon:       50 50 24 13
Ved brev:     Skanderborgvej 156, 8260 Viby J. Att. Anni Marquard

3. Vi behandler følgende persondata

CfDP har brug for en række personoplysninger fra dig:

  • Når du søger job hos os
  • Når du indgår partnerskab og samarbejde med os
  • Når du tilmelder og deltager dig på vores kurser og undervisning
  • Når du besøger vores hjemmeside
  • Når du gerne vil i kontakt med os
  • Når du modtager personlig rådgivning

 

Flere af punkterne, herunder brug af cookie og hjemmesiden, deltagelse på kurser og uddannelse samt hvordan du modtager den bedst mulig rådgivning, foldes ud her nedenfor. Hvis du vil læse mere specifik om, hvilke persondata vi behandler, uddybes det i vores eksterne persondatapolitik.

CfDP indsamler kun de personoplysninger, der er nødvendige for at levere en ydelse, markedsføre ydelser eller behandle forespørgsler, og videregiver ikke dine personlige oplysninger til tredjepart, medmindre du giver særskilt accept hertil.

4. Dine rettigheder

Indsigt: Du har ret til at få indsigt i de personoplysninger, som vi behandler om dig. Ved at skrive til os (på ovenstående adresse) kan du anmode om indsigt i de personoplysninger, som vi har registreret om dig, herunder de formål, som oplysningerne er indsamlet til. Vi vil efterkomme din indsigtsanmodning så hurtigt som muligt.

Berigtigelse og sletning: Du har ret til at anmode om korrektion, supplerende behandling, sletning eller blokering af de personoplysninger, vi behandler om dig. Vi vil efterkomme din anmodning så hurtigt som muligt, i det omfang det er nødvendigt. Hvis vi – af en eller anden grund – ikke kan imødekomme din anmodning, kontakter vi dig.

Begrænsning af behandling: Du har – under særlige omstændigheder – ret til at få begrænset behandlingen af dine personlige oplysninger. Kontakt os venligst, hvis du ønsker en begrænsning af behandlingen af dine personoplysninger.

Dataportabilitet: Du har ret til at modtage dine personoplysninger (kun oplysninger vedrørende dig selv, som du selv har givet os) i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format (dataportabilitet). Kontakt os venligst, hvis du vil udnytte muligheden for dataportabilitet.

Indsigelsesret: Du har ret til at bede os om ikke at behandle dine personlige oplysninger i de tilfælde, hvor behandlingen er baseret på artikel 6, stk. 1 (e) (opgave i samfundets interesse eller offentlig myndighedsudøvelse) eller artikel 6, stk. 1 (f) (legitim interesse). Det fremgår af nærværende politik i hvilket omfang, vi behandler dine oplysninger til sådanne formål. Du kan til enhver tid udøve retten til indsigelse ved at kontakte os.

Tilbagekaldelse af samtykke: Hvis behandlingen af dine personoplysninger er baseret på dit samtykke, har du til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage. Din tilbagetrækning påvirker ikke lovligheden af den behandling, der blev gennemført, før du trak dit samtykke tilbage. En tilbagetrækning af samtykke kan have konsekvenser for det videre samarbejde mellem dig og CfDP. Kontakt os venligst, hvis du ønsker at tilbagekalde dit samtykke.

Du kan skrive til info@cfdp.dk for at gøre brug af én eller flere af ovenstående rettigheder.

Der kan være betingelser eller begrænsninger knyttet til udnyttelsen af ovennævnte rettigheder. Det er derfor ikke sikkert, at du for eksempel har ret til dataportabilitet i det konkrete tilfælde – det afhænger af de særlige omstændigheder for den pågældende behandlingsaktivitet.

5. Eventuelle konsekvenser ved ikke at afgive personoplysninger

Såfremt du er forpligtet til at give oplysninger om dig selv til os, så vil det fremgå dér, hvor vi indsamler oplysningerne. Hvis du ikke vil afgive de personoplysninger, som vi beder om, så kan det have den konsekvens, at vi ikke kan levere de tjenester til dig, som du efterspørger.

6. Sikkerhed

Vores behandling af personoplysninger er underlagt vores procedurer for behandlingssikkerhed og risikovurdering. Vi har implementeret interne regler og procedurer for opretholdelse af passende sikkerhed fra det tidspunkt, hvor vi indsamler personoplysninger frem til sletning, ligesom vi alene overlader vores behandling af personoplysninger til databehandlere, som opretholder et tilsvarende passende sikkerhedsniveau.

7. Cookies og brug af vores hjemmesider

Når du besøger vores hjemmesider og klikker dig rundt på vores hjemmesider indsamler vi oplysninger om dig på to måder:

  • Ved brug af såkaldte cookies
  • Ved at du selv afgiver oplysninger

 

Oplysninger du afgiver i et offentligt digitalt rum som for eksempel i vores kommentarfelter og online-debatter, er ikke omfattet af vores datapolitik og kan ses af tredjepart, der ikke har noget med CfDP at gøre. CfDP har moderation på sine hjemmesider, men anbefaler at du omhyggeligt overvejer, hvilken information du afgiver i forbindelse med brug af vore online funktioner.

Er du bruger af vores hjemmesider, anvender vi dine personoplysninger til at:

  • kunne stille funktionaliteterne på vores hjemmeside til rådighed for dig
  • udarbejde statistik om din færden på vores hjemmeside
  • optimere vores hjemmesides indretning
  • yde den bedst mulige rådgivning

7.A. Vi behandler dine personoplysninger til følgende formål

7.A.1. Indsamle statistik på hjemmesiden – cookies

På vores hjemmesider gøres der brug af ”cookies” til at styre login samt til at indsamle webstatistik. En cookie er en lille tekstfil, der sendes fra vores server til din browser og lagres på din computers harddisk eller dit mobile device. Cookies er ensbetydende med, at du mere effektivt og nemmere kan bruge hjemmesiden. Vi behandler ikke information om brugeradfærd, som indsamles via cookies på en måde, der kan forbinde brugeradfærden med bestemte personer. Du kan indstille din browser til at informere dig, når du modtager cookies således, at du altid har mulighed for at tage stilling til, om du vil acceptere den. Du kan også vælge helt at slå funktionen fra. Hvis du gør det, så vil hjemmesiden dog ikke fungere optimalt. Cookierne indeholder ikke personoplysninger såsom oplysninger om din e-mailadresse, dit bruger-id eller andre personlige oplysninger udover, hvad der fremgår af nærværende politik.

CfDP deler dine personlige informationer med 3. parts virksomheder i den forstand, at vi benytter Google Analytics til at indsamle og vise statistik over brugen af vores hjemmesider, for at kunne forbedre din brugeroplevelse af vores sites. Vores chatfunktion vil også gemme en eller flere cookies fra dit besøg.

CfDP indsamler information om alle besøg på sine hjemmesider. Samtidig opfordrer vi flere steder brugerne til aktivt at afgive information. Indsamling af information på CfDP sker under overholdelse af gældende lovgivning om databeskyttelse.

Privatlivsvilkårene for Google Analytics accepteres ved besøg på CfDPs hjemmesider og kan læses på Googles side om privacy. 

Hvad bruger vi cookies til?

Hver gang en besøgende kommer ind på cfdp.dk, gemmes der en cookie på den besøgendes computer. Cookien fortæller os hvor lang tid den besøgende er på hjemmesiden, hvilke sektioner og hvor mange artikler der bliver læst, om det er det første besøg, hvilken browser og styresystem, etc. Informationen er anonym og opsamles sammen med informationerne fra alle de andre brugere, således at vi får en statistisk oversigt over brugen af vores hjemmesider. Statistikken bruger vi til at videreudvikle  vores hjemmesider og skabe en bedre brugeroplevelse for alle. Hvert eneste besøg på vores hjemmesider registreres af Google Analytics ved hjælp af cookies. Vores CMS-platform Drupal bruger desuden også cookies til for eksempel at cache (huske) de sider som vores besøgende er mest interesserede i; og derved levere en hurtigere og bedre oplevelse af siden.

Sådan slår du cookies fra

Du har altid mulighed for at fravælge cookies i din browser. Her er en guide til at slå cookies fra i din internetbrowser: http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/stop-cookies-installed.html. Vær opmærksom på, at enkelte funktionaliteter ikke fungerer hvis du slår cookies fra.

7.A.2. Til at komme i kontakt med dig

Kontakt- og chatformularer

Vi opfordrer aktivt i vores kontakt- og chatformularer brugere til at afgive information om email-adresse, såfremt de ønsker at bliver kontaktet af en medarbejder fra CfDP. Oplysningerne vil kun blive behandlet af medarbejdere i CfDP, og vil kun blive brugt til at kontakte brugeren.  Chatformularen bemandes af en medarbejder fra CfDP, men drives gennem virksomheden Snapenage. Via Snapenage har CfDP mulighed for at aflæse brugerens lokation, IP adresse samt valg af browser og platform.  Informationer som udelukkende bruges til at målrette og sikre kvaliteten af vejledningen under samtalen. Når du er logget ud af chatformularen, slettes dine informationer øjeblikkeligt. CfDP bruger ikke dine oplysninger til andre formål.

Snapenages hjemmeside om privacy kan du læse hvilken information de har om dig  – og hvordan de behandler den data.

Når du kontakter os via kontakt- og chatformularen, bør du ikke sende personfølsomme informationer.

Nyhedsbreve

Det er på hjemmesiden muligt at tilmelde sig CfDPs nyhedsbreve ved at angive navn, email-adresse og navn på ansættelsessted. Nyhedsbrevet udsendes via Mailchimp. Mailchimp opbevarer dine data, men har ikke adgang til personoplysninger, og deler dem ikke med tredjepart. På Mailchimp har CfDP mulighed for at læse, hvordan du interagerer med nyhedsbrevene, herunder åbninger af indlæg og klik på indhold, således at vi løbende kan forbedre CfDPs nyheder til dig.  Mailchimp har adgang til de samme data i anonymiseret form og bruger dem til at lave rapporter om datatrends, som kan forbedre kvaliteten af nyhedsbrevet. Du kan til enhver tid afmelde dig vores nyhedsbrev. Når du har afmeldt dig, slettes dine informationer øjeblikkeligt. CfDP bruger ikke dine oplysninger til andre formål.

Mailchimps hjemmeside om privacy kan du læse hvilken information de har om dig  – og hvordan de behandler den data.

Oplysningerne i kontakt- og chatformularen og i nyhedsbrevet deles ikke med tredjepart på nogen måde.

7.A.3 For at yde den bedste mulige rådgivning

Chatrådgivning

Ved log ind på chatrådgivningen på vores rådgivningssites beder vi om oplysninger på brugerens alder og køn. Det gør vi, fordi vores erfaringer er, at kendskab til den rådsøgendes alder og køn giver en bedre rådgivning. Endvidere har brugeren mulighed for at oplyse et navn eller et alias. Afgivelser af oplysningerne er valgfrit for brugerne. Chatten afvikles via en sikker, krypteret forbindelse (SSL) og brugernes IP-adresser er ikke tilgængelige for medarbejdere i CfDP, hvorfor brugernes anonymitet dermed er sikret. Chat-applikationen afvikles over en krypteret forbindelse (HTTPS) som sikrer, at chatsamtalernes indhold ikke kan opfanges og aflæses af tredjepart. Der sker udelukkende en midlertidig caching af samtalerne og chattens indhold lagres kun i serverens hukommelse.

Brevkasserådgivning

Alle vores rådgivningsbrevkasser fungerer gennem en webformular hvor brugeren kan vælge at oplyse; email-adresse, fornavn, køn og alder. Email-adressen er krypteret og ikke synlig for medarbejdere i CfDP, hvorfor brugeren kan bevare sin anonymitet. Email-adressen skal kun oplyses, såfremt brugeren ønsker at modtage en notifikation på, at henvendelsen i brevkassen er besvaret.

I brevkassen skal den unge oplyse alder og køn. Det er afgørende for det svar vi giver. I modsætning til chatten, er der ikke mulighed for at stille yderligere spørgsmål til den unge, og derfor er det afgørende for rådgiveren at vide om det eksempelvis er en pige på 14, eller en dreng på 19 rådgiveren giver svar til. Der kan eksempelvis være stor forskel i hvilken lovgivning rådgiveren skal fundere sit svar i, alt afhængig af den unges alder.

Brugeren giver tilsagn til, at spørgsmål og svar må blive vist i Brevkassen. En CfDP-medarbejder anonymiserer indlæg, hvis der er opgivet navne, byer eller andet, der kan identificere brugeren. Det er kun medarbejdere i CfDP, som har adgang til spørgsmålet i brevkasserne inden de besvares og udgives.

I forbindelse med driften af brevkasserne, hjemmesiderne og de rådgivende chatsystemer benytter CfDP underleveradøren Green Volcano, som der er indgået databehandleraftale med.

7.B. Retsgrundlaget for behandling af dine personoplysninger på vores hjemmesider

Vi har i begrænset omfang brug for at kunne administrere de oplysninger, du selv afgiver til brug for fx cookie-håndtering.

Vi kan i nogle tilfælde registrere, hvilke IP-adresser, der har besøgt vores hjemmeside. En IP-adresse kan være en personoplysning, og såfremt vi behandler din IP-adresse, så vil det ske fordi vi har en legitim interesse jf. Persondataforordningens artikel 6, stk. 1, litra f, medmindre din ret til at opnå beskyttelse af dine egne almindelige personoplysninger går forud for vores legitime interesse.

Vi har legitim interesse i at behandle dine personoplysninger til brug for markedsføringsformål. Vores legitime interesse består således i at kende til dine præferencer, så vi bedre kan tilpasse vores tilbud til dig og i sidste ende tilbyde ydelser, der bedre opfylder dine behov og ønsker. Vi overholder naturligvis også markedsføringslovens regler. Det er ligeledes med henvisning til denne bestemmelse, at vi udarbejder diverse statistikker over antallet af besøgende på hjemmesiden.

8. Tilmelding og deltagelse på temadage, undervisning og lign.

I forbindelse med afholdelse af temadage, undervisningsforløb og lignende arrangementer, har vi brug for informationer om dit navn, e-mail, stilling og organisation. Hvis du oplyser os om, at du er jobsøgende eller frivillig, gemmer vi også den information. Kun medarbejdere fra CfDP kan tilgå oplysningerne. Dine oplysninger opbevares så længe arrangementet er aktivt, således vi kan administrere tilmeldinger, afvikle arrangementerne og følge op på deltagelsen. Efter afholdelsen af arrangementerne, slettes dine informationer.

Deltagerlister med dit navn, stilling, organisation og e-mail vil blive delt med øvrige deltagere. I forbindelse med tilmeldingen vil der være mulighed for at fravælge deling af informationerne.

9. Brugere under 18 år

Vi tager det alvorligt at beskytte sikkerheden og privatlivet for børn og unge under 18 år online, og vi markedsfører ikke bevidst til eller anmoder om personoplysninger fra børn under 18 år uden at indhente samtykke fra en verificeret forældremyndighedsindehaver. Der gælder dog særlige regler for rådgivningstjenester.

I forordningens artikel 4, nr. 25, er informations- samfundstjeneste defineret som en tjeneste som defineret i artikel 1, stk. 1, litra b, i Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2015/1535 (informationsproceduredirektivet). Af dette direktivs artikel 1, stk. 1, litra b, fremgår, at der ved begrebet ”tjeneste” forstås enhver tjeneste i informationssamfundet, dvs. enhver tjeneste, der normalt ydes mod betaling, og som teleformidles ad elektronisk vej på individuel anmodning fra en tjenestemodtager. Det fremgår endvidere af præambelbetragtning nr. 38, at samtykke fra indehaveren af forældremyndigheden ikke er nødvendig – underforstået heller ikke for børn under den angivne aldersgrænse – når det drejer sig om forebyggende eller rådgivende tjenester, der tilbydes direkte til et barn.

Denne betragtning fører til, at vores rådgivningstjenester på Cyberhus.dk, Mitassist.dk, netstof.dk og gruppechat.dk ikke vil være omfattet af alderskravet for samtykke. Dette stemmer overens med, at forebyggende og rådgivende tjenester til børn netop er tjenester, som barnet kan have brug for at kunne tilgå, uden at forældremyndighedsindehaveren er vidende herom eller samtykker heri.

10. Spørgsmål og personlig kontakt

Du har ret til at få indsigt i de personoplysninger, som vi behandler om dig. Ved at skrive til os på info@cfdp.dk kan du anmode om indsigt i de personoplysninger, som vi har registreret om dig, herunder de formål, som oplysningerne er indsamlet til. Vi vil efterkomme din indsigtsanmodning så hurtigt som muligt.

Klage til tilsynsmyndighed

Hvis du er utilfreds med vores behandling af dine personoplysninger, kan du klage til det danske datatilsyn: Datatilsynet, Borgergade 28, 5. sal, 1300 København K., telefon 3319 3200, e-mail: dt@datatilsynet.dk

Opdatering af vores datapolitik

Center for Digital Pædagogik er forpligtet til at overholde de grundlæggende principper om beskyttelse af personoplysninger og databeskyttelse. Vi gennemgår derfor regelmæssigt denne politik for at holde den opdateret og i overensstemmelse med gældende principper og lovgivning. Denne politik kan ændres uden varsel.

Væsentlige ændringer, vi måtte foretage i nærværende politik i fremtiden, vil blive offentliggjort på denne side sammen med en opdateret version af politikken.

Senest opdateret 24. maj 2018.

CfDPs Nyhedsbrev

Du vil løbende blive opdateret omkring de unges digitale liv, cirka hveranden måned.