Skærmtid

Skærmtid er et begreb man tit hører omdiskuteret i medierne – ofte i en negativ sammenhæng.

Men behøver det nødvendigvis at være en usund ting? Er der noget der hedder sund skærmtid? Og er der en bedre måde at snakke om børns skærmvaner på, end at måle det op i ‘skærmtid’?

I stedet for at snakke om skærmtid i form af et bredt paraplybegreb, som noget der skal skrues ned for og holdes øje med hele tiden, kan vi måske i stedet snakke om hvordan vi bruger tiden foran skærmen fornuftigt.

I denne video taler vi om hvordan vi forholder os til skærmtid i gaming grupperne, og hvordan vi kan bruge skærmtid som noget positivt i en pædagogisk sammenhæng, og som noget vi kan samles omkring.

Voldelige spil

I 90’erne fyldte voldelige computerspil enormt meget i medierne, med spil som f.eks. Mortal Kombat og DOOM, som man mente ville gøre unge til voldsmænd og mordere. Det viste sig dog ikke at være tilfældet.

I dag hører vi stadig voldelige spil omtalt i medierne, bl.a. i forbindelse med skoleskyderier, og her er det stadig computerspillene som ofte får skylden. Men hvad siger forskningen egentlig? Spiller vi voldelige computerspil i gaming gruppen, og kan de også bruges rent pædagogisk?

I denne video snakker vi om aldersmærkninger og hvordan vi bruger dem, hvilken indflydelse (om nogen) voldelige spil har på unge, hvorfor de drager os, og hvordan vi forholder os til voldelige computerspil i gaming gruppen.

Sundhed og livsstil

Mange forbinder ikke umiddelbart sundhed med computerspil. Karikaturen af den overvægtige nørd, der sidder i sine forældres kælder og spiller computerspil 24/7, mens han fylder sig med chips og cola, er stadig en stereotyp som mange forestiller sig når man nævner computerspil.

Men det er ikke nødvendigvis et retvisende billede af hvad det vil sige at spille computer. Man kan sagtens være sund, selvom man spiller computer, og der er både sunde og usunde måder at spille på.

I denne video snakker vi om hvad det vil sige at have en sund livsstil, hvorfor computerspil og sundhed ikke nødvendigvis udelukker hinanden, og hvordan vi arbejder med at indføre sunde vaner når vi arbejder med de unge i gaming gruppen.

Mikrotransaktioner og pengespil

Man kan efterhånden ikke komme udenom mikrotransaktioner og skins i moderne computerspil. Gratis spil, som lukrerer på køb af kosmetiske genstande, er en forretningsmodel som for alvor har gjort sit indtog i spilindustrien over de sidste 5-6 år – specielt i spil som Fortnite og Counter Strike.

I denne video kommer vi nærmere ind på hvorfor skins er så populære med de unge, hvorfor netop den forretningsmodel fungerer så godt og hvordan vi som voksne og fagpersoner skal prøve at forholde os til eksempelvis handel med skins og gråzoner som skinbetting og pengespil.

Vi taler også om hvordan vi forholder os til skins dagligt i gaming gruppen.

Vil du vide mere om gaming?

Klik herunder for at komme videre til en oversigt over alle vores videoguides, hvor du bl.a. kan lære mere om skinbetting, hårdt sprogbrug og gaming som pædagogisk værktøj.