På Gruppechat.dk kan unge mellem 12 og 29 år chatte anonymt med jævnaldrende om det, der er svært. De unge indgår i faste, pædagogisk faciliterede gruppeforløb med afgrænsede emner og over korte perioder.

Besøg Gruppechat.dk her

På Gruppechat.dk kan de unge være en del af et gruppeforløb med et ugentligt møde i en fast gruppe, men de kan også deltage i grupper, hvor der er fokus på forskellige emner fra uge til uge, og hvor der kan komme nye deltagere til undervejs. Uanset hvilken gruppeform de vælger, så bliver chatten bemandet af mindst en rådgiver. Rådgiverne har kan f.eks. være studerende på en sundheds- eller socialfaglig uddannelse eller færdiguddannede, og deres opgave er at sørge for en god dialog og moderere samtalen.

De fleste grupper er mellem 4-8 mødegange. Hver mødegang tager udgangspunkt i metodiske overvejelser fra både psykologiens og pædagogikkens verden. Formålet er at give de unge selvtillid, tilbyde dem redskaber til at håndtere svære tanker og følelser og at skabe et fællesskab, hvor der er plads til tabubelagte emner.

Du kan læse mere om det strukturerede forløb her

Her kan du læse om, hvordan robusthed spiller ind i metoden

De unge kan også deltage i helt åbne chats på forsiden, hvor det ikke kræver en brugerprofil at være med. Her logger man bare på i åbningstiden og deltager så længe det giver mening.

Uanset formen på chatten, så anbefaler vi at der er plads til “fri chat”. Her er det op til de unge selv, hvad der skal fylde i samtalen. De unge chatter om alt fra Netflix til mere alvorlige emner som for eksempel selvmordstanker.

Du kan læse mere om fordelene ved gruppechat her

På Gruppechat.dk arbejder vi også med at bygge bro til kommunerne og tilbud i andre rådgivningsorganisationer. Det kan f.eks. være ved at bruge gruppechat, som en del af et lokalt gruppeforløb, hvor de unge kan supplere det fysiske forløb med en online gruppe. Det kan også være et tilbud til de unge, som gerne vil tale med andre, men som ikke føler sig trygge ved at sidde fysisk overfor andre. Sådan en gruppe vil blive styret af en medarbejder fra den pågældende kommune eller organisation.

Her kan du læse mere om vores erfaringer med brobygning

Den anden måde handler om at hjælpe de unge, som har behov for mere specialiserede og lokale tilbud, men som ikke tør tage det første skridt i en 1-1 kontakt. Gennem gruppechatten kan de unge få kendskab og hjælp til at få kontakt til kommunen eller et specialiseret rådgivningstilbud, samt høre om andre unges erfaringer med et givent emne.

Hvis du ønsker at vide mere om rådgivningen på Gruppechat, kan du kontakte Signe Sandfeld Hansen på signe@cfdp.dk

Hvis du ønsker at vide mere om samarbejdsmuligheder, kan du kontakte Anni Marquard på anni@cfdp.dk

Her kan du læse den første evaluering af grupperne