Information om den digitale rådgivning

Hvad er den digitale rådgivning?

Som en del af deltagelsen i en familieklub, har familierne mulighed for at få digital rådgivning i form af chat og brevkasse – helt anonymt. Chatten og brevkassen er ikke nødvendigvis tænkt som faktisk rådgivning, men nærmere et sted, hvor familierne kan få vendt nogle af de ting, der fylder i hverdagen, og få sparring med på vejen af frivillige rådgivere. Der er ikke nogle emner, der er for store eller små at henvende sig med, og de frivillige rådgivere er alle nogen, der har erfaring med at arbejde med sårbare mennesker.

Udbred kendskabet til rådgivningen

Alle klubber får små visitkort om den digitale rådgivning med små udsagn på bagsiden, der kan bruges i en samtale over maden. Det er muligt at få flere kort, hvis man løber tør.

Når I skal gøre familierne opmærksomme på, at chatten har åbent, er det en rigtig god idé at bruge familiernes Facebookgrupper.  Her kan I få inspiration til, hvad man kan skrive. 

Inspiration til Facebook opslag

Opslagene kan indeholde noget, som måske passer godt ind i familiernes hverdag, men det kan også blot være kort information om chattens åbningstid:

  • “Synes du også, at hverdagen hurtigt kan virke uoverskuelig eller træls? Kig endelig forbi vores chat til en snak med vores dygtige frivillige rådgivere i aften mellem kl. 18-21. Det er som altid helt anonymt”
  • “Går du rundt med nogle tanker, der fylder ekstra meget for tiden, og godt kunne bruge en, der lytter? Vores chat har åbent i aften kl. 18-21, og vores frivillige er altid klar på en lytter.” 
  • “Chatten har åbent i aften kl. 18-21, hvor vores frivillige sidder klar til at lytte, sparre eller give et godt råd. Intet emne er for stort eller småt – og som altid er det helt anonymt.” 
  •  “Chatten har åbent i aften kl. 18-21. Det er helt anonymt, og alle emner eller spørgsmål er velkomne.” 
  • “Mangler du nogle gange en at læsse af på? Så brug endelig chatten, der har åbent i aften kl. 18-21 – det er helt anonymt.” 

Uanset hvilken vej I vælger:

  • Brug så vidt muligt billeder eller video i jeres opslag, så opslagene ikke blot indeholder tekst
  • Pas på ikke at bruge billeder af folk, I ikke har fået tilladelse fra
  • Brug billeder som familiernes kan identificere sig med. 
  • Indsæt det direkte link til chatten: https://heledanmarksfamilieklub.dk/faa-et-godt-raad/

Hvem er vi?

Center for Digital Pædagogik (CfDP) er en social økonomisk organisation, der arbejder med digital pædagogik, digital rådgivning, og sociale medier. CfDP driver forskellige digitale rådgivninger til børn og unge, hvor der sidder ca. 60 frivillige bag skærmen og rådgiver. 

De frivillige rådgiver i Hele Danmarks Familieklub har baggrunde som pædagog, psykolog, arbejdsmarkedsrådgiver og coach. De har alle erfaring med at tale med mennesker, der på en eller anden måde oplever udfordringer i hverdagen, store som små. De har også selv børn eller har på anden måde erfaring med nutidens familieliv.