30. Maj 2018 – kl. 09:30 – 16:00 KLIK HER OG LÆS ELLER DOWNLOAD SUSAN HARNOWS OPLÆG

Der er lagt op til læring, refleksion og udvikling – og vi kommer til at tage fat om mange af de problematikker, som vi har arbejdet med det seneste års tid: hvordan er vi i stand til at kommunikere uden de ikke-sproglige signaler, hvordan kan vi håndtere at blive bekendt med alvorlig viden uden at kunne gå ad de sædvanlige kanaler og hvordan håndtere vi den svære samtale. Dagen vil blive ledet af Susan Harnow, som til daglig er ansat som afsnitsleder i Forvisitationen, Børn og Unge i Roskilde Kommune og desuden er en erfaren underviser og coach i dagtilbud, skoler og behandlingsinstitutioner. Der vil være fokus på den kommunale tilgang til digital rådgivning.

TILMELDING TIL UNDERVISNINGSDAG (deadline 7. maj)

Kl. 09:30 – 10:00 TJEK IND OG MORGENMAD Morgenbuffet med kaffe/te, økologisk juice, brød, pålæg mm

 

Kl. 10:00 -10:15  VELKOMST OG INTRODUKTION Anni Marquard, som er leder af center for Digital Pædagogik byder velkommen og sætter dagen i perspektiv i forhold til den sidste evalueringsrapport om chatrådgivning i kommuner.Susan Harnow, som er underviser på dagen, vil præsentere sig selv og introducere dagens samlede program.

 

Kl. 10:15-11:30  UDVIKLING AF KOMMUNIKATIVE KOMPETENCER Som chatrådgiver har du ikke en direkte kontakt til den, som du vejleder. Vedkommende er dels anonym, og du har heller ikke den personlige kontakt, som man almindeligvis anvender i det daglige arbejde. Du er altså nødt til at være i stand til at kommunikere uden de ikke-sproglige signaler, vi almindeligvis betjener os af. Udover oplæg fra Susan, vil I også skulle arbejde med øvelser, der skærper opmærksomheden på egen kommunikation og virkemidler.

 

Kl. 11:30-12:30 PAUSE MED FROKOST OG PODCAST Frokost efter kokkens valg incl. 1 øl eller sodavand

 

Kl. 12:30.14:00 KVALIFICERING OG HÅNDTERING AF DEN SVÆR SAMTALE Som fagperson arbejder du formentlig allerede med samtaler af mere alvorlig karakter.Oplægget fra Susan vil sætte fokus på, hvordan de svære samtaler kan håndteres, så du oplever dig bedre klædt på fremover og bliver mere opmærksom på egne barriere. Der vil være fokus på den svære samtale i et digitalt rum. Erfaringsudveksling i forhold til de udfordringer vi møder: tunge sager, svære sager og gode historier. I vil efterfølgende skal vi arbejde med forskellige refleksions- og interviewøvelser.

 

Kl. 14:30.15:00 KAFFEPAUSE OG QUIZ Kagebuffet, chokolade og frugt

 

Kl.15:00 – 16:00 ADMINISTERING AF ALVORLIG VIDEN HOLDT OP MOD DEN SKÆRPEDE UNDERETNINGSPLIGT Som chatrådgiver skal du også kunne håndtere at blive bekendt med alvorlig viden uden at kunne gå ad de sædvanlige kanaler. Der vil dels være oplæg om veje til at håndtere disse dilemmaer, og i vil også skulle indgå i gruppearbejde omkring jeres forskellige erfaringer i disse sager.

TILMELDING TIL UNDERVISNINGSDAG(deadline 7. maj) DOWNLOAD PDF PROGRAM : Temadag for kommuner, der arbejder med chatrådgivning

UNDERVISER Dagen vil blive ledet af Susan Harnow, som er uddannet socialpædagog, familieterapeut og coach. Susan Harnow er til daglig ansat som afsnitsleder i Forvisitationen, Børn og Unge i Roskilde Kommune og har desuden firmaet Harnow.dk og er en erfaren underviser og coach i dagtilbud, skoler og behandlingsinstitutioner.

Adresse: Mødecenter Odense, Buchwaldsgade 48, 5000, Odense C Mere information på www.moedecenter.dk

Har du spørgsmål til program, tilmelding eller andet vedr. dagen, kan du kontakte Anni Marquard på anni@cfdp.dk eller m: 5050 2413.

Vel mødt!

]]>