Magasinet udspringer af samtaler med lærere og vejledere om deres behov for at tage f.eks. hash og alkoholkultur op som tema. Mange kender til den nysgerrighed og interesse, unge udviser for rusmidler.
Elever vælger måske at skrive om stoffer, alkohol og misbrug i projektopgaven eller lytter ekstra aktivt, hvis tema-undervisningen er om rusmidler. Nogle kender måske til elever, der møder uoplagte, har et ustabilt fremmøde eller en problematisk adfærd. Adfærd, der kan være forårsaget af rusmidler. Men som underviser har man ikke automatisk viden eller redskaber til at tage fat i emnet eller den type problemer.

“… der er en ærlighed i mange af de unges spørgsmål og svar på netstof.dk. Det er spørgsmål, som kan lægge op til samtalebaseret undervisning”
Claus Frederiksen, underviser på Køge Gymnasium

I det nye netstof-magasin fortæller to undervisere fra henholdsvis et gymnasium og en efterskole, hvordan de ser netstof.dk som et stort potentiale i undervisningen. Magasinet indeholder artikler om netstofs funktionaliteter – leksikon, ung-ung debatter og brevkasser – og de erfaringer underviserne har med at tage dem direkte i brug som undervisningsmaterialer. Underviserne oplever, at netop dét er af høj aktualitet for eleverne, fordi det på netstof.dk er andre unge, der stiller spørgsmålene og kommer med bud på svar. På selve netstof.dk er der nu en undervisningsside med information om platforme og materialer klar til at blive bragt i spil i undervisning og vejledning.
Du kan læse mere i magasinet ved at klikke på billedet herunder og få inspiration til at bryde tavsheden om unges forbrug af stoffer – med hjælp fra netstof.dk.

Netstof magasin - Ved du nok om unge og stoffer?
Netstof.dk bliver i dag drevet af Center for Digital Pædagogik og Rusmiddelcenter Slagelse med foreløbig 32 kommuner som abonnenter, der alle er med til at sikre, at unge i hele Danmark kan bruge netstof.dk. Se om din kommune allerede er med og læs mere om støtteabonnementet, hvis I endnu ikke støtter op om netstof.dk´s tilbud til jeres kommunes unge.]]>