Tilbage til oversigten

Ny måde at arbejde med sårbare familier på – skal du være med?

De sidste 14 år har Center for Digital Pædagogik ydet digital rådgivning til børn og unge gennem cyberhus.dk, og som noget nyt skal vi nu også lave digital rådgivning til sårbare familier. Vi er nemlig en del af det nye store projekt, Hele Danmarks Familieklub, som KFUM’s Sociale Arbejde står bag. Vi er meget begejstrede for at være en del af et så ambitiøst projekt, og for at få muligheden for at kunne bruge vores mangeårige erfaring med digital rådgivning til at hjælpe familier landet rundt. Til projektet har vi brug for nogle frivillige ildsjæle, der har lyst og mod på at bringe deres faglighed i spil gennem chatrådgivning. Måske er det dig?

Familieklubber med digital rådgivning

Formålet med projektet er at etablere familiefællesskaber med udgangspunkt i lokale ‘Familieklubber’. Her kan familierne mødes, etablere nye forbindelser, gensidigt støtte hinanden, udvide forståelser, blive bevidste om egne ressourcer og få hjælp til brobygning. Forhåbningen er, at man kan styrke børn og unges forudsætninger for at bryde den negative sociale arv ved at skabe stabile, trygge og støttende familierammer gennem familieklubberne. For at understøtte denne indsats, får familierne i familieklubben mulighed for at få rådgivning. Og det er her, det digitale rådgivningsspor spiller en stor rolle. Som en del af deltagelsen i familieklubben, vil den enkelte bruger kunne logge på en chat og snakke med en frivillig rådgiver om lige det, vedkommende har på hjertet. Med rådgivningschatten kan rådgiveren møde den besøgende i en chat-samtale for at lytte til den besøgendes udfordringer i en ligeværdig samtale, med mulighed for at henvise direkte til konkrete behandlingstilbud online/offline.

Sæt dit præg på rådgivningen

Vi søger frivillige chatrådgivere, der har lyst til at være en del af dette hjertevarme projekt, og et stærkt rådgivende team. Selvom vi i Center for Digital Pædagogik har gode erfaringer med digital rådgivning til børn og unge, er målgruppen i Hele Danmarks Familieklub voksne, og det kan kræve andre og nye måder at tænke digital rådgivning og chatsamtaler på. Som frivillig chatrådgiver vil du derfor få rig mulighed for at sætte dit præg på den rådgivning, vi tilbyder familierne i familieklubberne. Vores kontor ligger i Viby i Aarhus, og det vil være her, at chatrådgivningen vil foregå. Arbejdstiden vil være torsdag aften. Vores krav til dig er følgende:

  • Du har en socialfaglig baggrund
  • Har erfaring med at arbejde med sårbare mennesker
  • Du er over 35 år
  • Har mulighed for at tage 1-2 vagter i måneden.

Er du interesseret i at høre mere?

Kontakt Pernille Ballisager på pernille@cfdp.dk eller på telefon 86370400

Skriv ny kommentar

CfDPs Nyhedsbrev

Du vil løbende blive opdateret omkring de unges digitale liv, cirka hveranden måned.