Det er ikke så svært at lægge chatten ind på facebook. Vi har lavet en lille guide her, som viser dig trin for trin, hvordan du gør jeres lokale chat tilgængelig direkte fra en fane på jeres lokale facebookside.

Du kan evt besøge chat-fanen på Cyberhus’ egen facebookside, og få indtryk af hvordan det kommer til at se ud, når man lægger en chatwidget ind på facebook. Designet er helt simpelt, men det virker efter hensigten. Sådan gør du:

1. Åben denne side 

https://apps.facebook.com/static_html_plus/

2. Klik på

…den grønne knap: “Add Static HTML…”

3. Log ind på facebook

med den profil der administrerer jeres side (du er muligvis logget ind i forvejen)

4. Vælg fra den lille menu

Vælg hvilken facebookside der skal tilføjes “Static HTML” (dvs på hvilken side skal chatten placeres)

5. Klik på den grønne knap: “Set up tab”

6. Slet nu al teksten i tekstfeltet

Der hvor der står “To start using this app…”, og indsæt i stedet hele denne kode:

<body bgcolor=”white” style=”margin: 10;padding: 10;”><font face=”roboto”><h1>Chat med os!</h1><p>Skiltet her fortæller, hvornår vores anonyme chat er åben. Når der er åbent og skiltet lyser grønt, kan du hoppe direkte ind i chatten.</p><iframe src=’https://kommunenavn.curachat.com/opeka-widgets/header’ frameborder=”0″ marginwidth=”0″ marginheight=”0″ scrolling=”no” width=”98%” height=”180px”></iframe><p>OBS: Chatten har ikke noget med facebook at gøre – den foregår via Cyberhus’ sikre servere, der garanterer dig 100% anonymitet.</p> Kender du ikke Cyberhus? <a href=’https://cyberhus.dk’ target=”blank”>Så kig forbi her</a></font></body>

7. Indsæt “kommunenavn”

Du skal blot udskifte ordet, der hvor der står:

<iframe src=”https://kommunenavn.curachat.com/opeka-widgets/header” frameborder=”0″ marginwidth=”0″ marginheight=”0″ scrolling=”no” width=”100%” height=”180px”></iframe>

Her skal I blot ændre teksten “kommunenavn” til jeres eget kommunenavn. Det med æ, ø og å duer ikke altid på nettet, så nogle af jeres kommuner har fået andre navne, se efter kolonnet her:

  • København: kbh
  • Ringkøbing-Skjern: rksk
  • Aarhus: aarhus
  • Halsnæs: halsnaes
  • Odder: odder
  • Vejle: vejle
  • Skanderborg: skanderborg
  • Roskilde: roskilde

8. Tag et kig

Når du har rettet til jeres kommunenavn, klik da på den grønne knap: “Preview” for at se om alt ser ud som det skal – derefter klik “Done”

9. Navngiv fanen

Nu skal du navngive jeres nye fane, så den får den rette overskrift. Klik derfor på “Actions” og vælg “Edit name and Image”. Her kan du angive en passende overskrift, husk at holde det helt kort, fx Chat med os eller Chat anonymt.

10. Gem navnet

Klik “Save tab name” (den hvide knap ude til højre)

11. Udgiv fanen

Nu er du klar til at klikke “Save and publish” (oppe ved siden af Preview-knappen)

12. Færdig

Prøv nu at besøge jeres facebookside og se, om ikke der er kommet en ny “fane” med jeres chat og den rette overskrift.

Hvis I allerede har mange faner og gerne vil ændre i rækkefølgen, kan I se en kort vejledning her: https://www.facebook.com/help/371634529571035/