Tilbage til oversigten

League of Legends og læring: Bliv klogere på computerspil som pædagogisk værktøj

I starten af maj løber Internet Week Danmark ad stablen i Aarhus. Her holder CfDP's Christian Mogensen oplæg om vores og Aarhus Kommunes succes med at bruge gaming og esport som pædagogiske virkemidler i arbejdet med udfordrede unge.

Gaming og esport fylder mere og mere både i familier og medierne. Aldrig før har interessen for computerspil været så stor. Tit handler dækningen dog om, hvordan børn og unge bliver afhængige af spillene, og hvilke negative konsekvenser, de har.

Men spillene giver os - forældre og fagpersoner - en unik mulighed for at møde de unge i øjenhøjde. Det gælder især dem, der spiller rigtig meget, og som bruger spillene som flugt fra en dagligdag fyldt med diagnoser, skoleproblemer og generel dårlig trivsel. I CfDP har vi i fire år kørt Gaming Gruppen sammen med Aarhus Kommune, hvor netop de udfordrede unge bliver løftet og styrket gennem pædagogik bygget op om computerspil.

Nørden og pædagogen deler ud

Vi vil rigtig gerne dele ud af vores erfaringer med spillene som pædagogisk værktøj. Derfor holder vi til Internet Week Denmark, en Aarhus-festival om den digitale tidsalder, et foredrag, hvor nysgerrige kan få mere at vide om Gaming Gruppen og de unges gavn af den. Til foredraget udfolder CfDP's foredragsholder og gaming-ekspert Christian Mogensen samt Ungdomscentrets pædagog Thoke Thomsen det arbejde, de har udført for at løfte op mod 70 unges trivsel gennem spillene.

Foredraget holdes i Ungdomscentert, Skanderborgvej 156 i Viby J, den 9. maj fra 16 til 17.30.

Du kan læse mere og tilkendegive, om du dukker op til eventet på Internet Week Denmarks site lige her.

Hvad er Gaming Gruppen?

Gaming Gruppen, eller UC Gaming, er et frirum for unge, der to gange om ugen kommer og spiller computerspil med kompetent voksen supervision og støtte. De er mellem 13 og 18 år, og er indskrevet hos Aarhus Kommunes Ungdomscenter med forskellige udfordringer, men har alle en (ofte meget stor) interesse for spilmediet og dets kultur. Med udgangspunkt i spillene giver gruppen de unge skæråede sociale færdigheder, og indenfor de første par måneder af forløbet beskriver både de og deres forældre en markant stigning i trivsel og med færre konflikter i hjemmet.

Gaming Gruppen er skabt i et samarbejde mellem Center for Digital Pædagogik og Ungdomscentret og har eksisteret siden 2015.

Skriv ny kommentar

CfDPs Nyhedsbrev

Du vil løbende blive opdateret omkring de unges digitale liv, cirka hveranden måned.