Hvad er Cyberhus?

Cyberhus.dk er en digital rådgivningsplatform for børn og unge mellem 9 og 23 år. Den drives af Center for Digital Pædagogik og al rådgivning foregår anonymt. På Cyberhus kan man finde en bred palette af kommunikationsformer som overordnet er opdelt i to kategorier: ung-til-voksen og ung-til-ung. Siden Cyberhus blev grundlagt i 2004 har det årlige besøgstal vokset støt og i 2017 var vi oppe på mere end 700.000 besøgende.

Læs mere om hvad der skete på Cyberhus i 2017 her

Ung-til-voksen

På Cyberhus kan børn og unge komme i kontakt med kompetente voksne rådgivere på flere måder. Den mest benyttede er vores 1-1 chat. Her kan den unge få en længere personlig samtale med een fra vores frivillige rådgiverkorps. Tilbuddet benyttes både af unge som blot søger svar på et konkret spørgsmål, samt de unge som kæmper med tungere problemstillinger, herunder bl.a. symptomer på psykiske lidelser. Samtalerne vil altid være private.

Læs mere om hvordan vi sikrer en høj faglighed blandt vores frivillige her 

Vores frivillige bemander også brevkasserne, og her kan spørgsmål postes når som helst. Her er også mulighed for at stille spørgsmål i de specialiserede brevkasser, såsom læge, overgreb eller tandlæge brevkasserne, hvor spørgsmålene besvares af specialiserede fagpersoner. Brevkasserne er offentlige, og mange unge gavner af at læse med “over skulderen” på de mere aktivt spørgende.

Se Cyberhus’ brevkasser her

Det er også muligt for den unge at opsøge lokal rådgivning i vores Ung-I afdeling. Her bygger Cyberhus bro mellem de specialiserede kommunale tilbud og det digitale anonyme møde, som skal sikre at flere børn og unge opsøger lokal hjælp, før deres udfordringer udvikler sig til mere socialt og psykisk belastende problematikker. Indtil videre er det muligt for kommunen at få sin helt egen chat og brevkasse direkte på Cyberhus, samt at præsentere de vigtigste lokale unge-tilbud på en overskuelig og unge-venlig måde.

Se om din kommune har en ung-i side her

Læs mere om brobygningsarbejdet her

Ung-til-ung

På Cyberhus er det også muligt for børn og unge at spejle sig i jævnaldrende, og på den måde øve sig i at sætte ord på det der er svært. Barnet eller den unge kan oprette et spørgsmål henvendt til de andre børn og unge på sitet, og på den måde få gode råd fra andre i samme eller lignende situationer. De kan også oprette udtrykke sig visuelt med billeder, eller de kan oprette en kort hemmelighed som hverken kan kommenteres eller likes. Alle indlæg overvåges af en moderator, og skal overholde vores retningslinjer for god opførsel online. På den måde færdes de unge aldrig helt alene i debatterne.

Her kan du læse om hvorfor vi har en ung-til-ung afdeling

Cyberhus gennem tiderne

Den digitale rådgivning har gennem tiderne haft forskellige udtryk og forskellige funktioner, og brugerinddragelse har til enhver tid været prioriteret i udviklingen. De to overordnede kategorier Ung-til-voksen og Ung-til-ung har dog altid været omdrejningspunktet, og er med til at sikre at den enkelte unge altid kan finde en kontaktform, som han eller hun finder tryghed i. 

Her kan du se en oversigt over de tidligere udgaver af Cyberhus

Hvis du ønsker at vide mere om rådgivningen på Cyberhus, kontakt da Niels-Christian Bilenberg på nc@cyberhus.dk

Hvis du ønsker at vide mere om samarbejdsmuligheder, kontakt da Anni Marquard på anni@cfdp.dk

CfDPs Nyhedsbrev

Du vil løbende blive opdateret omkring de unges digitale liv, cirka hveranden måned.