Hvad er Cyberhus?

Cyberhus.dk er en digital rådgivningsplatform for børn og unge mellem 9 og 23 år. Den drives af Center for Digital Pædagogik og al rådgivning foregår anonymt. På Cyberhus kan man finde en bred palette af kommunikationsformer som overordnet er opdelt i to kategorier: ung-til-voksen og ung-til-ung. Siden Cyberhus blev grundlagt i 2004 har det årlige besøgstal vokset støt, og i 2018 var vi oppe på mere end 1,3 mio besøg.

Læs også: Nyt design - Avatarer og Kommunechat ændrer den digitale rådgivning i 2017

De voksne rådgiver på chat og brevkasse

På Cyberhus kan børn og unge komme i kontakt med kompetente voksne rådgivere på flere måder. Den mest benyttede er vores 1-1 chat. Her kan den unge få en længere personlig samtale med een fra vores frivillige rådgiverkorps. Tilbuddet benyttes både af unge som blot søger svar på et konkret spørgsmål, samt de unge som kæmper med tungere problemstillinger, herunder bl.a. symptomer på psykiske lidelser. Samtalerne vil altid være private.

Læs også: Hvordan sikrer Cyberhus høj faglighed blandt de frivillige?

Vores frivillige bemander også Brevkasserne, og her kan spørgsmål postes når som helst. Her er også mulighed for at stille spørgsmål i de specialiserede brevkasser, såsom læge, overgreb eller tandlæge brevkasserne, hvor spørgsmålene besvares af specialiserede fagpersoner. Brevkasserne er offentlige, og mange unge gavner af at læse med "over skulderen" på de mere aktivt spørgende.

Det er også muligt for den unge at opsøge lokal rådgivning i vores Ung-i afdeling. Her bygger Cyberhus bro mellem de specialiserede kommunale tilbud og det digitale anonyme møde, som skal sikre at flere børn og unge opsøger lokal hjælp, før deres udfordringer udvikler sig til mere socialt og psykisk belastende problematikker. Indtil videre er det muligt for kommunen at få sin helt egen chat og brevkasse direkte på Cyberhus, samt at præsentere de vigtigste lokale unge-tilbud på en overskuelig og unge-venlig måde.

Læs også: Hvordan laver vi brobygning mellem kommunen og Cyberhus?

De unge rådgiver også hinanden

På Cyberhus er det også muligt for børn og unge at spejle sig i jævnaldrende, og på den måde øve sig i at sætte ord på det der er svært. Barnet eller den unge kan oprette et spørgsmål henvendt til de andre børn og unge på sitet, og på den måde få gode råd fra andre i samme eller lignende situationer. De kan også oprette udtrykke sig visuelt med billeder, eller de kan oprette en kort hemmelighed som hverken kan kommenteres eller likes. Alle indlæg overvåges af en moderator, og skal overholde vores retningslinjer for god opførsel online. På den måde færdes de unge aldrig helt alene i debatterne.

Læs også: Hvad kan de anonyme debatter på Cyberhus?

Evigt vokseværk

Vi har kunnet konstatere et stigende antal besøg hvert år siden vi startede i 2004. Det skyldes dels, at verden er blevet mere og mere digital henover de sidste to årtier, men det skyldes også den vilje til udvikling, som ligger i hjertet af Cyberhus' ånd. Vi kan hele tiden blive bedre til at møde de unge i øjenhøjde, både hvad angår rådgivningens indhold og form, og vi vil fortsætte langt ud i fremtiden med at videreudvikle og optimere vores ydelser.

Læs også: Statistikken for Cyberhus i år 2017

Vil du vide mere om rådgivningen på Cyberhus - Kontakt Niels-Christian Bilenberg på nc@cyberhus.dk

Vil du vide mere om samarbejdsmuligheder - Kontakt Anni Marquard på anni@cfdp.dk

CfDPs Nyhedsbrev

Du vil løbende blive opdateret omkring de unges digitale liv, cirka hveranden måned.