Giv drenge en digital hånd

MitAssist søger ikke frivillige i øjeblikket!

Hos MitAssist tilbyder vi gratis og anonym rådgivning, primært til unge drenge. I de fleste online rådgivninger er hovedparten af brugerne piger, og MitAssist er således et forsøg på at skabe en platform henvendt til drenge, og hvor drengene er i fokus. Mere end 85 procent af brugerne på MitAssist er i øjeblikket drenge.

MitAssist er bygget op med udgangspunkt i gamification, så når man stiller et spørgsmål, får man ikke et “svar” eller et “råd” men derimod et “assist”, og de voksne, der sidder klar til at svare på spørgsmål hedder ikke rådgivere, men derimod coaches. De unge giver assists til hinanden, og hvis de føler et behov, kan de bede om et assist fra en coach.

Coachene er alle frivillige, og har forskellige aldre og baggrunde der gør, at de kan svare på de unges spørgsmål ud fra forskellige vinkler. Derfor er det også en specifik coach de unge skal spørge efter når de gerne vil have et assist, og kan ikke bare bede om en tilfældig coach. Det er tydeligt, at drengene har været inde at læse om de forskellige coaches, når de beder om assists fra dem, da de ofte vælger en, der har en eller anden form for personlig erfaring med emnet de spørger til eller som de har fundet sig i øjenhøjde med.

Som coach kommer du til at skrive en kort tekst om dig selv, så drengene har en mulighed for at kende dig en lille smule. Dette giver en mere personlig tilknytning, og viser, at det er et rigtigt menneske, der sidder bag skærmen. Som coach skal du være en reflekterende ‘ekspert’ som besvarer de unges spørgsmål ud fra dine egne erfaringer, men som ikke nødvendigvis giver ‘svaret’.

Se hvad der foregår på MitAssist her.

Vi søger

  • Mænd og kvinder fra 20 år og op
  • Personer med gode formidlingsevner, og mod på at gøre en forskel for drenge der har udfordringer med alt fra kærestesorg til depression og selvmordstanker
  • Personer fra mange forskellige uddannelser. Du kan være pædagog, datamatiker, politimand, håndværker eller selvstændig. Og så kan du også være alt mulig andet. Din faglige baggrund er ikke vigtig, og vi vægter en bred sammensætning
  • Personer der er klar til at bruge deres egne erfaringer til at hjælpe

Vi forventer

  • At du underskriver tavshedserklæring og børneattest
  • At du altid giver assists indenfor 7 kalenderdage (Du vil selvfølgelig have mulighed for at holde ferie eller pause)
  • At du forpligter dig som voksen assister i minimum 12 måneder

Du kan forvente

  • At vi støtter dig i det daglige rådgivende arbejde med løbende, sparring og feedback
  • At vi inddrager dig i udviklingen af MitAssist.dk i det omfang du selv ønsker det
  • At vi giver en anbefaling efter minimum 12 måneders arbejde

 

For at blive coach på MitAssist skal du kontakte Niels-Christian Bilenberg på nc@cfdp.dk.

CfDPs Nyhedsbrev

Du vil løbende blive opdateret omkring de unges digitale liv, cirka hveranden måned.