Bliv frivillig rådgiver hos Cyberhus.dk

Er du over 21 år og ønsker at blive frivillig, kan du blive børn og unge-rådgiver i Center for Digital Pædagogiks online rådgivning Cyberhus.dk.

Cyberhus.dk tilbyder børn og unge rådgivning fra faglige, kompetente voksne. Vi rådgiver de unge gennem brevkasser og i chats. Hvis du vil gøre en stor forskel for udsatte børn og unge i Danmark, og samtidig udvikle dine kommunikative og rådgivningsfaglige kvalifikationer, kan Cyberhus være stedet for dig.

 Som frivillig chatrådgiver kan du:

  • Sætte din faglighed i spil, og få yderligere rådgivningserfaring
  • Blive en del af et stort fagligt netværk, som arbejder bredt indenfor det digital pædagogiske felt
  • Deltage i kurser
  • Have stor indflydelse på det frivillige arbejde

 Når vi rådgiver

Det er altid et mål for vores rådgivende aktiviteter at give børn og unge mod på at snakke om det, der gør ondt indeni. Vi arbejder målrettet for at:

  • Skabe en tryg, nærværende og fordomsfri ramme, som den unge kan udtrykke sig i
  • Støtte den unge til at nå ét skridt videre i en allerede igangværende proces
  • Støtte op om evt. behandling/hjælp som den unge allerede er i kontakt med
  • Skabe dialog om handlemuligheder, f.eks. ved at henvise til anden specifik rådgivning, som kan give den unge konkret hjælp og motivere den unge til at gøre brug heraf

Det praktiske

Ønsker du at blive chatrådgiver, er det som udgangspunkt et krav, at du er uddannet eller under uddannelse som enten lærer, pædagog, psykolog eller socialrådgiver. Alle vores rådgivere skal gennemgå et internt uddannelsesforløb og er underlagt tavshedspligt. Du skal være fyldt 21 år.

I chatten rådgiver vi altid fra vores lokaler i Aarhus i tidsrummet: Mandag og Onsdag kl. 14-17 samt Tirsdag og Torsdag kl. 18-21, så du skal selvfølgelig have mulighed for at komme til Aarhus.

Lavet af Paulien Vaes & Dries Vendrix fra Creative Learning and Animation Class 2016 (VIA University College Viborg og Animationsskolen Viborg)
Musik: Ludovico Einaudi – Nuvole Bianche

Lidt om Cyberhus

Cyberhus er placeret i Aarhus, men vi hjælper udsatte børn og unge over hele landet via nettet. Vi tilbyder online rådgivning og tager ud på skoler for at skabe større bevidsthed om webetik samt arrangerer workshops med fokus på nettets kreative potentialer. Din hjælp vil derfor på sigt gøre en forskel for mange børn og unge i Danmark. Cyberhus gennemfører hvert år mere end 4000 online rådgivningssessioner med børn og unge.

Frivillighed er et bærende fundament på vores rådgivende platform cyberhus.dk, og der er allerede knap 100 personer over hele landet, der støtter den gode sag.

Cyberhus er en del af Center for Digital Pædagogiks rådgivningspalette, som også tæller Netstof og Mitassist.

Hvorfor blive frivillig i Cyberhus?

Mød her fem af vores frivillige og læs deres historier.

Frivillig historier:

Lise Zederkof   Rasmus Riber   Line Sindal Nielsen   Niels Hansen   Signe Skovgaard Kristensen

Kontakt

Du kan kontakte Niels-Christian Bilenberg på mail nc@cyberhus.dk eller telefon 86 370 400 / 31381440 – hvis du ønsker at blive frivillig rådgiver.

Vi glæder os til at høre fra dig!

 

CfDPs Nyhedsbrev

Du vil løbende blive opdateret omkring de unges digitale liv, cirka hveranden måned.