Tilbage til oversigten

Digital genial – nyt online-materiale til forældremødet

”Digital genial” er et nyt online-materiale til brug på forældremøder, som lanceres i dag i forbindelse med European Media Literacy Week. Bag initiativet står Medierådet for Børn og Unge i samarbejde med blandt andet Red Barnet og Center for Digital Pædagogik. Materialet skal give forældrene indsigt i deres børns og klassens online-liv og hjælpe med at styrke dialogen med børnene og samarbejdet mellem skole og hjem.

En online-værktøjskasse

”Digital genial” er udformet som en online-værktøjskasse med aktiviteter, der kan hjælpe den fagprofessionelle med at facilitere en konstruktiv og involverende dialog på forældremødet, når det handler om de 7-12-åriges digitale trivsel. Det er vigtigt, at børnene bliver hørt, når det gælder deres digitale liv og derfor inddrager aktiviteterne børnene på forskellige måder.

En del af aktiviteterne kan anvendes på skolemødet, hvor børn og forældre deltager sammen, mens andre aktiviteter indebærer en forberedende øvelse på klassen, så børnenes aktuelle vaner, erfaringer og interesser bliver omdrejningspunktet på forældremødet.

Aktiviteterne er bygget op over interviewfilm med eksperter som oplæg til debat, dilemmaer til drøftelse og refleksion samt aktive øvelser, hvor forældrene skal forholde sig til egne og deres børns digitale vaner og brug. Der er både aktiviteter til forældremødet uden børn og forældremødet med børn.

Materialet indeholder i alt 20 aktiviteter, og de er estimeret til at kunne gennemføres på mellem 10-25 minutter.

Materialet kan tilgås på digitalgenial.dk

Se trailer: ”Digital genial – Aktiviteter til forældremødet”

Partnerne bag ”Digital genial”

Bag materialet står Sikker Internet Center Danmark, der består af Medierådet for Børn og Unge, Red Barnet og Center for Digital Pædagogik, i samarbejde med partnere fra centerets Industrinetværk: Facebook, Legebranchen LEG, Microsoft, Stofa/SE, TDC Group, Teleindustrien, Telenor, teleselskabet 3 og Telia. Projektet er støttet af EU Connecting Europe-faciliteten.

Sikker Internet Center Danmark og Industrinetværket har tidligere udgivet forældreguiden ”Der er så meget forældre ikke forstår …” (2015 – og revideret i februar 2019), der er ude i et oplag på 45.000, mens online-versionen har haft over 40.000 læsere.

For yderligere oplysninger kontakt venligst

Jonas Ravn m: 22302091 – e:  jonas@cfdp.dk –  Se profil

Skriv ny kommentar

CfDPs Nyhedsbrev

Du vil løbende blive opdateret omkring de unges digitale liv, cirka hveranden måned.