Tilbage til oversigten

Flere end 700.000 besøgende på Cyberhus i 2017

2017 har været et begivenhedsrigt år for Cyberhus! Sitet har haft 750.000 besøgende, og der har været mere end 6000 rådgivende sessions fordelt på chat, brevkasse og Ung-til-Ung. Derudover har Cyberhus fået et gevaldigt ansigtsløft. Nye funktioner er kommet til, designet er blevet opdateret, vi har lanceret vores egen Cyberhus Podcast og bygget bro, så flere kommuner er kommet med i chat-samarbejdet.

2017 var året, hvor Cyberhus.dk endnu engang fik opdateret både design og funktionalitet.

De som kender Cyberhus og tidligere har besøgt hjemmesiden, vil med det samme bemærke det nye design, som gik i luften i oktober 2017. Inden da var Cyberhus.dk, i 2016, blevet mere mobilvenligt, men desværre på bekostning af farve og visuelt liv. Med det nye design har farverne for alvor gjort deres indtog på siden, sammen med en række nye tiltag. Hvor farve og en mere overskuelig menu, har givet et designmæssigt og funktionelt løft til siden, har særligt de nye emojis, og  rådgiver-Avatarer givet sitet et pædagogisk løft.

De unges mulighed for at tilknytte en emoji i titlen på deres indlæg, giver det enkelte indlæg et indholdsmæssigt løft. De unge får mulighed for at visualisere en følelse, der kan gøre det lettere for læseren at forstå.
Samtidig har alle rådgivere fået tilknyttet et lille avatar-billede til deres profil. Formålet er at tydeliggøre, at tilstedeværelsen af de mange forskellige frivillige og professionelle rådgivere, som de unge kan møde på Cyberhus. Herunder ses et fiktivt eksempel på hvordan emojis og rådgiver avatarer kommer i spil, når vi svarer på spørgsmål i brevkassen.

Hvis du vil vide mere, om det nye design og kigge med i vores designudvikling gennem tiderne, kan du Læse mere her.

Podcast

Et andet nyt tiltag er Cyberhus Podcast. Hver måned debatterer et ungepanel dilemmaer fra Cyberhus’ Ung-til-ung sektion. Vi startede op i oktober, og det er indtil videre blevet til ni små podcasts. Så nu kan Cyberhus også kommes i ørerne på vejen hjem fra skole.

Vi håber at kunne udvide vores podcast-sektion i løbet af 2018 med bedre funktionalitet. Vi håber også at kunne tilknytte en enkelt eller to nye ungegrupper, så vi kan få debatteret endnu flere af de unges spørgsmål og dilemmaer.

Klik på billedet, hvis du vil være med på en lytter.

 

Flere kommuner åbner egen chat på i Cyberhus

I 2017 var der igen familieforøgelse i CfDP´s kommunesamarbejde. Yderligere tre kommuner (Skanderborg Kommune, Vejle Kommune og Roskilde Kommune), har hver fået deres egen chatrådgivning på Cyberhus.dk.
Sidenhen er Middelfart og Helsingør Kommuner startet op i januar/februar 2018.
Hillerød og Tønder følger trop i løbet af marts 2018, og endnu 2-3 kommuner forventes at åbne egen chat og brevkasse i første halvår af 2018.
Kommunesamarbejdet er støttet af Veluxfonden. Hvis du er interesseret i at få din kommune på, kan du læse mere her.

2017 i tal

Vi runder af med at kaste et blik på 2017 i tal og tendenser. I 2017 har der i alt på Cyberhus.dk været 750.000 besøgende i forhold til 613.000 året inden. Dermed fortsætter udviklingen med et stigende besøgstal for 14. år til træk.

Ung til ung-del:

1450 kommentarer, 150 billeder, 400 hemmeligheder, 50 blogindlæg, 250 forumindlæg og 765 deltagende i gruppechats (i alt 3.065 interaktioner) er det blevet til i Cyberhus’ Ung-til-ung sektion.

Sammenlagt har ung-til-ung fra 2016-17 oplevet et fald i aktivitet på 15%. Det kan lyde af meget, men som beskrevet i tidligere indlæg er hele ung-til-ung delen under pres fra sociale medier som f.eks. Jodel, Snapchat og lukkede grupper på Facebook.

2015-16 oplevede Cyberhus et fald på 30%, og derfor øjner vi en mulighed for, at flere af de nye tiltag kan være med til at bremse og måske endda vende udviklingen.

Ung til voksen-del:

1580 spørgsmål i brevkassen, 1309 samtaler i 1-1-chatten, 603 samtaler i kommunechats (i alt 3.492 interaktioner).

Både brevkasse, Cyberhus’ egen 1-1-chatrådgivning og kommunernes Ung-I chats er steget i antal henvendelser i 2017. Den samlede stigning for Cyberhus’ ung til voksen-henvendelser (chat + brevkasse) er på knap 13 % i forhold til 2016, hvor der også var en samlet stigning.

Fortsat de “svære” emner der fylder mest

I 2017 har emner som kærestesorg, netsikkerhed, kroppens udvikling, seksualitet, fremtidsdrømme og mange mange andre af ungdomslivets udfordringer været tilbagevendende temaer i Cyberhus.

Men det er fortsat de “svære” temaer, der fylder mest. I vores 1-1 chat, handlede mere end 40 procent af alle samtaler om seksuelle overgreb, selvskade, selvmordstanker, psykiske lidelser og vold.
I sidste halvår af 2017 har særligt, vold i hjemmet, været en emne, der har været stærk repræsenteret.

Glæde, håb og hjertevarme

Selv om vi taler om alt det, der er rigtig svært, er det glæden, håbet og kærligheden der fylder.

Glæden ved at have Danmarks bedste frivillige, der brænder for at gøre en forskel for udsatte børn og unge.
Og de unges stædige insisteren på, at holde fast i håbet om en positiv forandring og et bedre liv, selv når tingene ser mest uoverskuelige ud.
Slutteligt skal nævnes den hjertevarme, de unge giver til hinanden. Det gælder både i vores gruppechat, og i Ung-til-ung, hvor de unge er ret så fantastiske til at støtte hinanden.

2017 var sjovt, begivenhedsrigt, travlt, hårdt, skørt og aldeles vidunderligt. Noget siger mig, at 2018 ikke bliver frygtelig meget anderledes… vi glæder os 🙂

Skriv ny kommentar

CfDPs Nyhedsbrev

Du vil løbende blive opdateret omkring de unges digitale liv, cirka hveranden måned.