Tilbage til oversigten

CfDP styrker sin formidlings- og kommunikationsindsats

Center for Digital Pædagogik har gennem de seneste år oplevet en stigende efterspørgsel efter vores viden om digital trivsel- og rådgivning, og indgår i dag i et utal af private og offentlige løsninger med sårbare unge i fokus. Samtidig oplever vi et stigende behov for at udbrede knap 15 års praksiserfaring. Derfor udvider vi nu butikken og byder velkommen til journalist Lars Esmarch.

Lars bliver ansvarlig for CfDP’s kommunikation. Med et øje for fængende tekster og en styrke indenfor elektroniske medier vil han sørge for, at centrets budskaber og mission går klart igennem til samarbejdspartnere, brugere og medier. At Lars har en særlig interesse for esport og gaming, hellere ser Counter-Strike end fodbold i fjernsynet, og især interesserer sig for forældres og deres børns digitale interesser, er kun en fordel, og betyder han også bliver en aktiv del af vores formidlings- og foredragsteam.

Lars har en bachelor i Journalistik, er tidligere radiovært i DR, og har skrevet om esport og gaming gennem en årrække.

Vi er rigtig glade for at kunne sige velkommen til Lars – og har givet mikrofonen til ham, så han kort kan præsentere sig

Mikrofonen til Lars:

Jeg hedder Lars Esmarch og har siden mine tidlige teenageår været dybt interesseret i det digitale og de fællesskaber, børn og unge kan indgå i på nettet. Det første jeg gjorde, da jeg som 18-årig fik kørekort, var at låne mine forældres bil og køre til Belgien for at møde nogle venner, jeg havde mødt gennem computerspillet StarCraft. Jeg så dem som gode venner på linje med mine kammerater i skolen og i lokalområdet.

Det var i 2006, og allerede lang tid før det søgte jeg som ungt menneske kontakten med ligesindede og folk, jeg kunne indgå i fællesskaber med, på nettet. Jeg er fascineret af det rum, de digitale medier skaber for at komme hinanden ved, og er en varm fortaler for computerspil, sociale medier og internetfora som facilitator for udvikling og trivsel hos børn og unge, samtidigt med, at jeg har en sund skepsis over for de negative sider onlinelivet bringer med sig.

I dag besøger jeg stadigt dagligt fora og grupper på sociale medier, hvor jeg diskuterer mine mange hobbies – heriblandt computerspil og esport, som står mig meget nært. Jeg sætter hellere Counter-Strike end fodbold på fjernsynet og bruger computerspil i samværet med mine gamle venner, der, i takt med voksenlivets indtog, er blevet spredt for alle vinde.

I mit arbejde som journalist på DR har jeg altid opsøgt de gode historier om digitale medier og teknologi, med fokus på de mennesker, der bruger nettets muligheder for personlig udfoldelse og fællesskaber. Med en baggrund som radiovært og musiker brænder jeg for levende og nærværende formidling, og efter mange år på en nyhedsredaktion har jeg øje for, hvordan CfDP’s mission og budskaber bliver kommunikeret professionelt til både samarbejdspartnere og medier.

Skriv ny kommentar

CfDPs Nyhedsbrev

Du vil løbende blive opdateret omkring de unges digitale liv, cirka hveranden måned.