Tilbage til oversigten

BRUS

Projektet er familieorienteret rusmiddelbehandling i et tværkommunalt samarbejde mellem 11 midtjyske kommuner. Det er forankret i de kommunale rusmiddelcentre, hvor der er stor viden om rusmiddelproblemer, og hvad de gør ved en familie. Der er tre mulige behandlingstilbud i BRUS projektet: individuelle eller chat samtaler, gruppesamtaler og familiesamtaler. Samtalerne foregår enten i rusmiddelcentrene, eller der hvor børnene/de unge i forvejen kommer.

De 11 kommuner er: Randers Kommune // Aarhus Kommune // Herning Kommune // Skive Kommune // Norddjurs Kommune // Syddjurs Kommmune // Odder Kommune // Hedensted Kommune // Samsø Kommune // Skanderborg Kommune // Ikast-Brande Kommune //

Vores rolle
Som barn eller ung, kan man chatte direkte med en BRUS rådgiver på Cyberhus.dk. Det kan både være i en 1-1 chat eller der kan oprettes en gruppechat. Chatten vil blive brugt både til  at BRUS medarbejderne kan lave faste aftaler med børn eller unge, og til anonym rådgivning hvor man kommer direkte ind uden aftale. Cyberhus.dk besøges hver dag af tusindvis af danske unge, som har brug for hjælp til forskellige ting i tilværelsen, herunder også børn og unge som er i familier med rusmiddelproblemer.

Foruden opsætning af chat, undervisning i brug af chat og den digitale platform, laver Center for Digital Pædagogik også en månedlig BRUS kampagne 2 gange årligt, hvor flere af Cyberhus’ funktioner er i spil. Det er bl.a. blogs, gruppechat, artikler og forum. Til at skrive blogs har vi hvervet nogle af de unge som også deltager i BRUS’ ungepanel.  Første kampagne er i november 2016.

Det er også Center for Digital Pædagogik som har designet projektbrus.dk og sørger for den daglige drift.

 

Vil du vide mere om projekt BRUS? 
Ved spørgsmål, kontakt Signe på signe@cfdp.dk eller Jonas Sindal på jonassindal@cfdp.dk

Skriv ny kommentar

CfDPs Nyhedsbrev

Du vil løbende blive opdateret omkring de unges digitale liv, cirka hveranden måned.