Det er dejligt at kunne være med til at gøre en forskel for andre, og herinde hos CfDP gør vi alt, hvad vi kan for at hjælpe. Men erfaringer viser, at det også er ekstremt vigtigt at unge, kan finde støtte og råd hos jævnaldrene unge – det vi kalder ung-til-ung støtte. Heldigvis findes der mange unge mennesker rundt omkring, der gerne vil hjælpe og er klar til at gøre en indsats.

I vores online rådgivning på Cyberhus.dk er der mange muligheder for at børn og unge kan finde støtte hos andre unge på deres egen alder. Hvis man er mellem 9-23 år, kan man fx blive ungeblogger på Cyberhus.dk. Mange af Cyberhus.dk’s brugere støtter og hjælper også hinanden ved at dele følelser og tanker under fanen Livshistorier på hjemmesiden, være med i gruppechats, eller starte eller deltage i de forskellige debatter på sitet.

Mikkel er en af de mange unge frivillige på Cyberhus.dk, som er med til at hjælpe andre. Han er en del af ungeblogteamet på sitet, hvor han deler sine egne oplevelser og erfaringer med alle dem, der har lyst til at læse med. Han kan godt lide at vide, at han ved at skrive om sit liv og nogle af de svære problemstillinger, som han har været igennem, kan være med til at hjælpe andre, der måske har stået i en lignende situation som ham selv. Mikkel udtrykker det sådan her; ”Det er godt at blogge ud til folket, så de ved, at der faktisk er en person, der står med de samme problemer, så de ikke går og tror, at de er de eneste på denne jord”.   

En anden ung som også bruger tid inde på Cyberhus.dk kalder sig for MollyPigen, og hun fortæller om sine oplevelser ved at tegne sine historier og skrive personlige kommentarer, der passer til. Det kan man gøre inde på hjemmesiden under fanen Kunstværkssted. For hende er det ikke så vigtigt, at hun ved at andre kigger på hendes tegninger, men det der gør hende glad er, at hun har mulighed for at komme ud med og fortælle sine egne personlige historier gennem hendes tegninger, uden at nogen kritiserer hendes værker.

Her er tegningen Mit Valg, som er lavet af MollyPigen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er dejligt at se, at der er så mange unge, der er aktive inde på Cyberhus.dk, og det er vi rigtig glade for. Det er altid rart at vide, at man ikke er alene om et problem, og derfor er det super vigtigt, at vi har unge frivillige, som gerne vil dele deres tanker med andre og være med til at gøre en forskel.

 

 

Skrevet af Merete Pilegaard Rasmussen, Frivillig kommunikationsmedarbejder. 

 

]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.