Skrevet af tidl. medarbejder Erroll Marshall

Finland er ikke kun en spændende destination, når kultur og natur er på programmet, men også hvis du er interesseret i digital pædagogik og innovativt arbejde med børn og unge generelt.

Derfor blev jeg også begejstret, da indbydelsen til at holde et indlæg ved et seminar i Helsinki, afholdt af “The Forum for Online Youth Work in Finland“, dumpede ind i min mailboks. Dette forum er en sammenslutning af alle de organisationer der beskæftiger sig med online ungdomsarbejde i Finland og her ønskede man at høre om CfDP, Cyberhus og hvordan vi arbejder med vores frivillige rådgivere.

Noriso, Youth department, city of Helsinki der, koordinerer størstedelen af ungdomsarbejdet i Finland på vegne af den Finske regering, havde ligeledes bedt om et møde, hvor evt. samarbejdsmuligheder skulle afdækkes.

 Et spændende forum

 

 

 

 

 Landet med de 1000 søer har visse logistiske udfordringer, så udover de ca. 30 tilhører, blev mit indlæg streamet til interessanter rundt om i Finland.

 

De frivillige i Cyberhus har, udover hjerte og overskud til at hjælpe andre, et stort fokus på faglig udvikling og praksiserfaring, som kan supplere deres uddannelse og fremtidige jobplaner. Derudover er ønsket om personlig udvikling også tit et formuleret ønske.

De rammer og muligheder vi opstiller i Cyberhus for at kunne opfylde dette fokus fra de frivillige, samt betydningen af disse, i forhold til fastholdelse og opretholdelse af et højt fagligt niveau i rådgivningen, vakte specielt interesse.

Selvom der var stor forskel på de fremmødte organisationer, både i forhold til praksis og indsatsområder, fornemmede jeg, at alle kunne plukke forskellige elementer ud til inspiration i deres daglige arbejde.

Noriso – Youth department, city of Helsinki 

 

 

 

 

Innovation, viden og lyst til at skabe udvikling og nytænkning sammen, prægede mødet hos Noriso den følgende formiddag. Der er mange ligheder mellem vores organisationer og måden vi tænker digital pædagogik og dermed også et stærkt fundament for et spændende samarbejde.

Jeg gik både beriget og motiveret fra dette møde med bl.a. følgende stikord på notesblokken.

  • Nye digitale måder at arbejde pædagogisk med børn og unge. Kombinere den statiske hjemmeside tanke, med et mere opsøgende og pædagogisk arbejde på de platforme hvor den unge befinder sig.
  • Nye måder at tænke uddannelse af online pædagogiske medarbejdere/frivillige.
  • Nye måder at binde offentlige instanser (skole, sundhed, myndigheder, forældre osv) og digitalpædagogisk arbejde sammen til en mere givende helhed for den unge.
  • Udfordrer vores online kommunikation med børn og unge, inddragelse af billede, lyd, film på nye og spændende måder.
  • Et stærkt fokus på den sårbare unge, samt involvering af både unge og frivillige i dette samarbejde.

Samarbejdet vil få karrakter af forskning, følgende publicering og formidling af dette både nationalt og internationalt, men også et krav om, at det skal resultere i konkrete digitale redskaber (pædagogiske metoder og teknologiske løsninger) der kan implementeres på tværs af nationale forskelligheder.

Første fase i dette nye samarbejde vil blive at præcisere den videre køreplan, inddrage relevante fagpersoner, samt finde den nødvendige finansiering.

Mange spændende skibe bliver sat i søen i CfDP og nu har et af de skibe fået et Finsk flag på. Det bliver spændende at følge det og jeg vil glæde mig til at kunne formidle det løbende her på cfdp.dk

En rigtig god Jul og et godt nytår her fra…..

]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.