Selvom det er vigtigt at være opmærksom på, at man skal passe på sig selv og hinanden, når man som ung bruger internettet og de moderne medier, så er det altså også vigtigt at fokusere på alle de positive ting og muligheder som online-verdenen skaber.

Netop derfor har det europæiske Pan-EU Youth projekt sat en konkurrence i værk for unge under 18 år, hvor de har mulighed for at dele nogle af de personlige oplevelser og resultater, de har opnået ved at bruge internettet eller andre moderne medier. Målet er at motivere og inspirere andre unge til at gribe de muligheder der findes på nettet, bruge dem og være kreative.

Konkurrencen er i fuld gang og har kørt siden d. 10. august. Den første vinder er allerede fundet, og den anden og sidste bliver offentliggjort efter konkurrencens afslutning d. 21. december. Der er mange gode og inspirerende historier, og Matthew fra Irland blev konkurrencens første vinder efter at have fortalt om, hvordan han som 16-årig via internettet var med til at gøre en forskel som online administrator på en velgørende webside. Hans bidrag kan læses her

Her hos CfDP synes vi, at konkurrencen er et super godt initiativ og en fantastisk god måde at skabe fokus på de unge, og hvordan man kan bruge nettet til at gøre en forskel eller skabe noget nyt. Vi håber, at projektet kan være med til at inspirere massere af unge mennesker rundt omkring i verden til at være kreative og gøre det samme – og ikke mindst at flere voksne får øjene op for de unges ressourcer.

 

Skrevet af Merete Pilegaard Rasmussen, Frivillig Kommunikationsmedarbejder.   

]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.