Med projektet Mobiler Mod Mobning har Cyberhus – Center for Digital Pædagogik og Lommefilm i efteråret 2010 sat digital mobning på skemaet blandt folkeskoleelever fra 6. til 10. klasse.
I projektet er de unge selv i gang med mobilen og storyboarde, optage, redigere og uploade små videospots mod digital mobning og efterfølgende dele, anbefale og debattere filmene på Facebook.
Projektet, der er støttet af TrygFonden, havde i første omgang en levetid på 15 workshops i efteråret 2010 og 15 workshops i foråret 2011. I december gav TrygFonden projektpartnerne en dejlig julegave. TrygFonden støtter nemlig projektet med 460.000 kroner.
Støtten betyder, at Lommefilm og Cyberhus – Center for Digital Pædagogik kan udbyde 15 yderligere workshops i foråret 2011, så foråret bliver tæt pakket med 30 Mobiler Mod Mobning workshops. Desuden kan parterne gennemføre 30 nye workshops i skoleåret 2011/2012.

Stor efterspørgsel kan imødekommes
Der har været massiv interesse fra skolerne for at lægge rammer til en workshop. Mere end 150 skoler henvendte sig med henblik på at få besøg af holdet bag Mobiler Mod Mobning i indeværende skoleår, hvor der var udbudt 30 workshops. Nu får parterne mulighed for at imødekomme en endnu større del af efterspørgslen.
– Det er en dejlig blåstempling, der har positive, vidtrækkende konsekvenser for vores arbejde. Støtten fra TrygFonden er en væsentlig del af at fastholde og udvikle vores arbejde i en fed retning, siger Kristian Lund, projektleder i Cyberhus – Center for Digital Pædagogik.

Nye workshops – nye ideer
Udover at fordoble antallet af workshops i foråret, barsler projekt-parterne med nye ideer. Næste forår bliver de nuværende muligheder for at uploade og dele sine film via nettet suppleret med postkort med de såkaldte QR-koder, eller mobile stregkoder, der for eksempel kan aflæses via mobiltelefonen. Til foråret kommer Mobiler Mod Mobning ud til eleverne med postkort forsynet med QR-koder, der indeholder et link til elevernes eget kampagnespot.

Blåstempling af vores indsats
Den fornyede støtte fra TrygFonden er god saltvandsindsprøjtning og en blåstempling af vores projektorienterede indsats for at udføre socialpædagogisk arbejde via de nye medier.
– Mobiler Mod Mobning er et godt eksempel i rækken af kampagner og projekter, for eksempel Sikker Internet Dag og Netsikker Nu-ugen, hvor vi indgår i stærke samarbejder med andre organisationer, siger Jonas Ravn, koordinator for Cyberskolen.
– At vi med Mobiler Mod Mobning bliver støttet halvandet år frem i tiden er bevis på, at vi er gode til indholdstunge workshops, der behandler landsdækkende problemstillinger ud fra en ny og positiv vinkel, understreger han.

Du kan se et af de mange gode eksempler på elevernes lommefilm om digital mobning her – og herfra kan du komme videre til Mobiler Mod Mobning-kanalens forside med links til alle videoer.

]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Anni Marquard

Grundlægger og Administrerende Direktør Kontakt Anni

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.