Anni Marquard

Grundlægger og Administrerende Direktør Mere om Anni

Det kan kun gå for langsomt med at blive d. 4. – 9. maj. Vores program til dette års tech festival Internet Week Denmark er nemlig klar. Det hele kommer til at foregå på vores online scene KIDS’ TECH & GAMING, hvor vi får besøg af et væld af gæster og eksperter, som vil dele deres viden om bl.a. cybersikkerhed, fake news og konspirationsteorier på nettet og livet som pro esports-spiller med os.

Tag din klasse under armen til vores særlige KIDS’ EDUCATION arrangementer

Som noget helt særligt har vi under temaet KIDS’ EDUCATION arrangeret online events, som kan bruges i skolers undervisning. Her kan klasser på mellemtrinnet fra kl. 08:30 – 10:00 lære at programmere i Scratch, høre om hvordan teknologi bliver brugt i byen eller få hands on erfaring med at være sikker på nettet. 

Vi fortsætter om formiddagen med undervisning målrettet udskolingen. Her kan eleverne lære om fake news og konspirationsteorier, gode og dårlige fællesskaber på nettet, og så har vi fokus på gaming, hvor vi både fortæller om køn i gaming og om de berygtede skins. Men eleverne skal ikke kun sidde stille og lytte, vores dygtige fagpersoner har forberedt opgaver, som eleverne skal løse efter oplæggene. Vi sidder selvfølgelig klar i chatten, hvis der opstår spørgsmål undervejs. 

Besøg af eksperter med den nyeste viden om børn og unges digitale liv

I løbet af ugen er der også arrangementer specifikt for fagpersoner og forældre. Her får vi besøg af Jens Myrup Pedersen fra Aalborg Universitet, som fortæller om cyberkriminalitet, og hvordan vi beskytter børn mod at blive ofre for scams online. Stine Liv Johansen fra Aarhus Universitet kommer også forbi og fortæller om det, hun ved allermest om – nemlig små børns mediebrug. Her vil hun fortælle om de dilemmaer, problemer og muligheder der opstår, når små børn får en tablet i hånden.

Det skal selvfølgelig også handle om gaming, når vores egen Emil Ludvigsen fortæller om skins, trading og scams, og hvordan vi kan beskytte børn mod scamming. Derudover vil Christian Mogensen også fortælle om de mest populære computerspil lige nu. Og hvis du går og overvejer at bruge Coding Pirates’ Piratskib i din undervisning, så kan du få en introduktion til netop det torsdag d. 6./5. kl. 15.

Hold øje med de røde felter i programmet for at se endnu flere events rettet mod fagpersoner og forældre.

Gaming, gaming, gaming og… gaming

Vi er selvfølgelig slet ikke færdige med at snakke om gaming. Vi får nemlig besøg af gaming-ekspert og kommentator Niels Torp, som vil fortælle om, hvordan det er at være professionel esports-spiller. Så hvis du har en pige eller en dreng, der drømmer om at blive den næste dev1ce, så skal I se med tirsdag d. 4./5. kl. 16:30. Derudover vil Anne Mette Thorhauge også fortælle om de nye forretningsmodeller i online gaming, og hvad det kan betyde for børn og unge.

Men det hele handler ikke kun om gaming. Du kan fx lære at blive hacker, når Jens Myrup Pedersen og Morten Pedersen introducerer alle nysgerrige til nogle af de grundlæggende værktøjer og metoder til at finde sårbarheder i systemer – det eneste du skal bruge, for at være med, er en computer og en internetforbindelse.

Hvis det lyder som noget for dig, så kan du tilmelde dig eventene lige her på IWDK.DK

FAKTA OM IWDK

IWDK er en årligt tilbagevende festival, der sætter fokus på teknologi og hvordan den former os som mennesker. Festivalen hylder internettet og byder på en række spændende events, foredrag og workshops om, hvordan digitale medier påvirker og kan bruges af erhvervsliv, politik og borgere.

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.