Center for Digital Pædagogik har indgået en aftale med bostedet Bakkevej om at udforme en web-applikation til deres ADHD-ramte beboere. Et super spændende projekt som på alle måder går i tråd med CfDPs mission om at hjælpe med det digitalpædagogiske hos sårbare børn og unge.

[caption id="attachment_9244" align="alignright" width="290"]Børne- og Familiehjemmet ”Bakkevej” er en selvejende institution i Hedensted Kommune. Ungeafdelingen, som udvikler appen med CfDP huser 6 unge. Børne- og Familiehjemmet ”Bakkevej” er en selvejende institution i Hedensted kommune.[/caption]

Planlægning i billedsprog

Bakkevejs personale ønsker en visuelt orienteret kalender-platform, som kan afhjælpe de unge beboere med en række daglige to-do’s. Eksempelvis basal planlægning af dag, uge og måned ift. medicinplaner, madplaner og kommunikation med pædagogerne. Herudover skal en platformen være med til at skabe større anonymitet blandt brugerne i kontakten med bostedets pædagoger.

Fra vores observationer og interviews på bostedet Bakkevej lærte vi som noget af det første, at de unge var irriterede over fælleskalenderens almene synlighed. De ønskede sig en personlig kalender.

Lad teknikken overtage ansvaret

Udover anonymiteten i den personlige kalender, mærkede vi et behov for “huskehjælp”. Centerets filosof, Kristian Lund, har tidligere agiteret for hvordan vi alle “udliciterer” dele af vores hverdag til vores digitale hjælpemidler – vi er alle ‘Cyborgs’, som han siger. Hos børn og unge med indlæringsvanskeligheder, kan det være et væsentligt løft i hverdagen, at man kan fralægge sig en række tankestrømme og lade mobilen, tabletten mv. overtage ansvaret for at minde én om dagens gøremål.

Læs mere om de unge “cyborgs”

Mere tid til de betydningsfulde opgaver

På Bakkevej har man den meget sympatiske filosofi at en digital applikation vil kunne frigive tid til de nære og mere betydningsfulde relationer i hverdagen. Det er både sjovere og mere tilfredsstillende at kunne tale med den unge om det, der rører sig i livet, frem for at skulle minde om lægetiden, aftensmaden, bustiderne og alt det andet praktiske, der hurtigt kan blive genstand for irritation og konflikt.

CfDPs rolle i udviklingen

CfDPs rolle i projektet er dels at styre og bistå udformningen af selve produktet og dels at gennemføre de pædagogiske workshops, der kan føre til et stærkt produkt, som både pædagoger og beboere kan være glade for. For os er Bakkevejs-projektet en perfekt illustration på et samarbejde, hvor CfDP forener digitale værktøjer med de daglige pædagogiske overvejelser. Bostedet Bakkevej og Center for Digital Pædagogik er begge organiseret under landsorganisationen, Ungdommens Vel. Derfor har samarbejdet både en familiær kobling og en ensrettet målsætning; at hjælpe sårbare og udsatte børn og unge i DK.

Vi er ovenud spændte på processen og glæder os meget over at være med i dette relevante projekt.

For mere info, kontakt Jonas Ravn

Læs også om videreudviklingen af Bakkevejs ADHD-app i nyt mentorprojekt.

]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Jonas Ravn

Seniorkonsulent med speciale i unges digitale trivsel Kontakt Jonas

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.