Sammen med 2012 lukkede Center for Digital Pædagogik også ned for vores projekt Mobiler Mod Mobning. Sammen med Lommefilm har vi siden sommeren 2010 afholdt 75 workshops i skoleklasser overalt i Danmark. Du kan se og høre mere om projektet her, i vores evaluerings-film:

En ressource for skole og lærere.

Tanken bag Mobiler Mod Mobning var først at fremmest at hjælpe den enkelte klasse med at få leget noget viden om digital mobing ind, som kan blive en start til at gå videre med emnet, eller som man kan vende tilbage til som et fælles udgangspunkt. For skolens andre klasser, eller måske andre skoler, kan filmene bruges til at stille skarpt på nogle af de træk, der kendetegner den digitale mobning – fornemmelsen af at mobningen forfølger én, hvor modig og overmodig man kan blive bag en skærm, og hvordan og hvornår ord kan gøre ondt. Diskussionen af disse og andre emner ligger lige for når man ser, hvad andre børn og unge har forsøgt at sige med deres film – eller hvad man selv ville have sagt…

På Lommefilm’s side ligger alle de færdige film. Med én af vores favoritter fra det sidste besøg på Tølløse Slots Efterskole øverst:

lommefilm.dk/kanaler/aktuelle-kanaler/mobiler-mod-mobning/

Vi håber nu at filmene har fået, eller får, et liv på skolerne som udgangspunkter til at tale om digital mobning ud fra. Lærere på andre skoler er selvfølgelig velkomne til at bruge filmene eller lave nye film med sin klasse og uploade dem på siden. Til sidstnævnte kan vi varmt anbefale den lærervejledning vores over-kompetente praktikant Helena Sofia I Byrgi lavede sammen med os.

Skolelederforeningen opfordrer skoler landet over til at bruge materialet på Sikker Internet Dag 2013 den femte februar. Jeg vender tilbage med mere om dagen, når jeg har sat mig ned med Red Barnet, Medierådet og alle de fagpersoner vi har indkaldt til en workshop om retningslinier og politiker for brug af digitale medier på skoler, SFO’er, væresteder, mm.

Vi tager blandt andet erfaringer fra Mobiler Mod Mobning med, når vi den 3 og 4 april afholder kurset Digitale Kompetencer – redskaber og viden til dansklæreren på henholdsvis CFU Esbjerg og CFU Aabenraa.

Men for nu; tusind tak til alle de veloplagte lærere og ca. 1500 elever vi har måttet besøge og lave film med!

Skrevet af tidl. medarbejder Kristian Lund

]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.