Jonas Ravn

Seniorrådgiver og foredragsholder - børn og unges digitale liv Mere om Jonas

Læs lærervejledningen og tryk play i præsentationen. Du er i gang. Så enkelt er det.

CfDPs nye UV-materiale om hate speech er blevet til på baggrund af det fælleseuropæiske projekt, SELMA, om bekæmpelse af online hate speech.
Vi tilbyder dig nu kvit og frit at bruge materialet blandt dine unge i 6.-10. klasse.

To ud af tre elever i udskolingen fortæller til CfDP, at de er stødt på hadefulde kommentarer online. Samtidigt mener 9 ud af 10 unge, at det primære ansvar for at få stoppet de hadefulde kommentarer ligger hos os selv. Selvfølgelig skal lovgiverne, spilproducenterne og de sociale medier gøre, hvad de kan; men vi skal også selv blive bedre til at handle, når vi støder på online hate i vores dagligdag.

Hate speech modulet er derfor et hands on tilbud med en række cases og værktøjer til at spotte og handle på det, der allerede er (eller potentielt kan udvikle sig til) hate speech.
Brug det i fuld længde hos dine elever eller udvælg øvelser, der passer til netop dig/jer. Fremgangsmåden og øvelserne er beskrevet i manuslinket under præsentationen. God fornøjelse.

Manus Hate speech (bruges undervejs i undervisningen)

Link til materialet HER

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.