Skrevet af tidl. medarbejder Erroll Marshall

I samarbejde med det europæiske projekt Ch@atvise, der udspringer fra organisationen Child Focus i Belgien, lancerede CfDP netværket Digital Youth Care ved en konference i Brussel tirsdag d. 26. februar. Vores primære ansvar, har været at bygge den digitale platform digitalyouthcare.eu og indgå i det advisory board der bl.a. har arbejdet med retningslinjer, målgruppe og værdigrundlaget for netværket.

Netværket henvender sig til rådgivere, professionelle og organisationer der arbejder med digital rådgivning. På digitalyouthcare.eu kan man kan dele viden og software, indgå i dialog med relevante fagpersoner og finde inspiration og sparring til egen praksis.

Netværket henvender sig også til organisationer der påtænker at opstarte et sådan til tilbud.


digitalyouthcare.eu

Jeg havde fået til opgave, at præsentere vores motivationer bag etableringen af netværket og det var en fornøjelse at kunne formidle CfDP`s værdier og holdninger omkring digital rådgivning,  Open Source og vidensdeling på europæisk plan. Følgende er et lille udpluk af centrale elementer i min præsentation.

– DYC er uafhængig af politiske og økonomiske interesser

Dette er et af netværkets stærkeste sider, da det sikrer at vi kan beholde et stærkt fokus på den daglige praksis og at det vil være relevant og gavnligt for den enkelte rådgiver at være en del af netværket. Netværket skal primært drives af medlemmerne selv, men vil naturligvis have en moderator tilknyttet.

Jeg har efterhånden turneret en del rundt i europæiske netværk og jeg oplever ofte, at politiske og økonomiske interesser, personlige og/eller organisatorisk, kan spænde ben for den konstruktive og relevante agenda. At møder og konferencer i højere grad skal please andre interessenter, end de fagfolk der faktisk deltager.

– DYC drives af nysgerrighed

I de fleste andre netværk, er et medlemskab forbundet med store afrapporteringer, deltagelse i møder og konferencer m.m. Men på grund af vores uafhængighed, er det nysgerrigheden på egen praksis og faglighed, samt behovet for sparring og ny faglighed der driver aktiviteterne på digitalyouthcare.eu

– Open source

Begrebet betyder meget for os og er også et godt billede på hvordan vi tænker udvikling og viden i CfDP. Open source betyder kort, at man frigiver kildekoden til det software man har udviklet, så alle andre har mulighed for gratis at implementere, forbedre eller tilrette det pågældende software. Genereelt er det vores holdning, at vi skal bygge videre på hinandens viden og software, med et fælles mål – at sikre de bedst mulige rammer for den unge der besøger vores rådgivninger.

CfDP har udviklet software til chat, brevkasse, debatforums, samt udarbejdet håndbøger og metoder til digital rådgivning, som nu gratis kan downloades på digitalyouthcare.eu. Og det gør os faktisk en smule stolte.

Nu er vi i gang…..skal du være med?

]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.