Der er brug for, at mænd bliver bedre til at tale om deres følelser.

Ud fra den målsætning skabte vi i CfDP sidste år podcasten Lige På, som netop har udsendt sidste afsnit i sin tredje sæson med støtte fra Velliv Foreningen.

I podcasten taler vært Daniel Diaz med et panel af unge mænd om forskellige emner, der berør manderollen og livet som mand anno 2020. Det kan være seksualitet, familie, corona-krisen og meget meget mere. Og noget tyder på, at der er brug for den samtale.

Knap 7.000 gange er et afsnit af podcasten blevet downloadet, og knap 500 har hentet podcasten i de uger, hvor flest har lyttet med.

En af de faste paneldeltagere i Lige På er 27-årige Lasse Juhl, der håber, at nogle af de 7.000 lyttere har fået mod på at tale mere om det at være mand:

“Jeg føler, det er vigtigt at komme frem til, hvorfor det dog er så forbandet svært for mænd at kunne tale sammen. Om kærlighed, om sygdom, om ikke at føle sig god nok, eller mandig nok, hvad det så end skal betyde. Vi har generelt en facade oppe, hvor vi som oftest håber på ikke at blive det svage led i en større forsamling af mænd.”

27-årige Lasse Juhl fra Aarhus er en af de faste deltagere i Lige På-panelet

Potentiale i at få mænd til at tale højt om følelser
I Center for Digital Pædagogik har vi i de seneste år skruet op for vores arbejde med drenge og unge mænd, både gennem Lige På, men også gennem andre projekter, hvor vi for eksempel sætter fokus på sårbare fyres adfærd i internettets mørke afkroge som f.eks. politiske forum på platforme som 4chan og 8chan.

Og her kan vi tydeligt se, at der kan være store gevinster ved at skubbe til samtalen om følelser mellem drenge og unge mænd. Ved at skabe flere opbyggelige og sunde fællesskaber kan vi forebygge, at sårbare unge mænd bliver optaget i og dyrker politiske ekkokamre og bliver glemt af resten af samfundet.

Derfor vil vi også arbejde med at fortsætte Lige På, og udvikle og udbrede konceptet, så vi kan favne endnu flere drenge og unge mænd og sætte fokus på vigtigheden af, at de åbner op for følelserne mellem hinanden.

Du kan høre Lige På på Spotify

Lige På er støttet af Velliv Foreningen

Hvis du vil have mere viden om Lige På, kan du kontakte kommunikationsansvarlig Lars Esmarch på 42832279 eller projektleder Stine Helding Rand på 28605177

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.