Center for Digital Pædagogik´s online rådgivning, Cyberhus,  lancerede i denne uge et nyt forum i vores Ung-til-ung debatter. Et forum hvor temaer som politik, religion, kultur og samfund er i fokus. Emnerne er ikke nye på Cyberhus, men de har ikke tidligere haft deres “eget lille hjørne” …og hvorfor har de så ikke det?

Vi har faktisk flere gange over de sidste par år overvejet at lave en brevkasse, hvor de unge kunne stille spørgsmål omkring eksempelvis religion og meningen med livet. Det er dog aldrig lykkedes os at lande på noget vi vurderede som et bæredygtigt koncept.

Tanken dukkede endnu engang op da en ung for et par uger siden skrev sådan her i en brevkasse: “…jeg har svært ved at finde venner på min alder som ikke kun går op i sex & druk det er svært at tale med andre 19 årige fordi jeg vil hellere tale om politik og filosofi end alkohol og hor, hvad skal jeg gøre for at få nogle venner ligesom mig ? P.s. Jeg ved det her spørgsmål får mig til at lyde som en narcisistisk elitist men jeg er altså meget nede på jorden”

“…fordi jeg vil hellere tale om politik og filosofi end alkohol og hor”, skriver den unge. Og ja selvfølgelig. Når emnerne er religion, filosofi og samfundet omkring os, er det sjældent konkrete spørgsmål og præcise svar der er brug for. Derimod handler det om at tale og debattere. 
Og vi har på Cyberhus allerede en stor gruppe fantastiske unge der deler tanker og råd om alt fra venskab, kærlighed og sex, til svære tanker om svigt og selvmord. Og nu har vi med det nye forum opfordret dem til også at dele meninger om de mere filosofiske spørgsmål i livet.

Det nye forum “Verden omkring dig” har kun været aktivt i 2 dage og to debatter er allerede godt igang. Jeg håber de to tråde vil vokse til mange flere over de næste uger og måneder, med store, skæve, provokerende og kærlige tanker fra de unge.

De forhåbentlig mange debatter der vil blomstre i det nye forum, støtter samtidig op omkring den indsats, vi har sat fokus på sammen med Social- og indenrigsministeriet og Aarhus Kommune, hvor vi forsøger at skabe et digitalt rum, hvor unge gennem åbenhjertig meningsudveksling kan skabe modpoler til misinformation og f.eks. ekstremistiske budskaber.

 

 

]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Niels-Christian Bilenberg

Seniorkonsulent med speciale i digitalpædagogisk ungerådgivning Kontakt Niels-Christian

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.