Deltag i et netværkswebinar hos CfDP og bliv klogere på, hvordan digitale medier kan bruges til at skabe forandring i sårbare og udsatte unges forståelse af sig selv. 

Gennem de sidste 3 år, har Center for Digital Pædagogik testet brugen af digitale værktøjer i det pædagogiske arbejde med unge. Det er sket gennem projekt “Fra sårbart til kompetent – når unge hjælper hinanden”, der er finansieret af Socialstyrelsen.

Formålet med projektet er at støtte de unge i at se deres egne sårbare erfaringer som en styrke i socialt arbejde, i tæt samspil med en professionel rådgiver. Det digitale medie bliver derfor ikke et redskab til at nå ud til en masse unge, men som et redskab i den nære pædagogiske praksis med de unge. Ved at understøtte ungementorens arbejde med egne fortællinger, søger projektet at motivere deres deltagelse i frivillige fællesskaber.

Der har været cirka 30 ungementorer tilknyttet projektet i alt. Nogle af dem har været tilknyttet anonymt gennem sitet Gruppechat.dk, hvor de har indgået i samarbejde med en frivillig rådgiver. Andre har været tilknyttet lokalt gennem en kommunal indsats. 

Netværkswebinaret afholdes online på wonder.me d.2 december kl. 13.30-16. 

Tilmelding kan ske her: https://forms.gle/Sp1zAUcFCbuyMJmQA

Program

13.30-14.15: Velkomst og beskrivelse af projektet v. Signe Sandfeld Hansen, projektleder

14.15-15.15: Fri dialog i tre digitale mødesteder

  • Gruppechat: Mød Maiken fra Roskilde kommune, der har arbejdet med ungementorer via gruppechat.
  • Podcast: Mød Chanette og Christoffer fra Ungecentret Skanderborgvej i Aarhus Kommune, samt Klaus fra CfDP der har arbejdet med ungementorer via podcast.
  • Ungementor: Mød Maja som selv er ungementor i en gruppechat for Projekt BRUS.

15.30-16: Efter en pause, mødes vi til en fælles opsamling, med mulighed for at stille spørgsmål

Ved spørgsmål, rettes kontakt til projektleder Signe Sandfeld Hansen på signe@cfdp.dk

Læs mere om projektet her

Online rådgivning