Er der nogen af jer, der har prøvet at sove nøgen eller måske gør det tit? Citat fra debattråd på cyberhus.dk

Sådan lyder det i én af de debatter der lige nu kører blandt de unge på cyberhus.dk, som jeg synes er værd at lægge mærke til. Ikke fordi emnet i sig selv er specielt opsigtvækkende, men fordi jeg synes at tråden er et godt eksempel på hvordan Cyberhus som online klubhus, kan noget særligt. Jeg synes det er så fedt at se hvordan emner som dette fylder mere og mere i vores Ung-til-Ung forum, fordi det fortæller mig, at vi ud over at tilbyde støtte og rådgivning til udsatte unge er lykkedes med at skabe et frirum hvor de samtidig kan få lov at vise andre sider af sig selv end “alt det svære”

I Cyberhus mener vi det er vigtigt for de unge at kunne møde andre unge og udveksle tanker og meninger. Det kan være omkring de svære problematikker og smerten indeni som de oplever, hvilket giver dem mulighed for at spejle sig i andre unge som de kan identificere sig med. Men ofte handler meningsudvekslingerne også om helt andre emner der måske kan hjælpe de unge der har det rigtig svært til at opdage, at de indeholder andet end alt det svære. Selvom man eksempelvis har en spiseforstyrrelse, kan man jo godt have en holdning til hvad der gør en dreng lækker, hvordan man finder en kæreste eller om det er i orden at sove nøgen. Og hvis man i små øjeblikke kan tænke og ytre sig om andet end smerten indeni, kan man måske også i små øjeblikke opleve sig selv som andet end eksempelvis “en spiseforstyrrelse”.

Vi oplever ofte at unge med meget svære følelser og tanker, omkring eksempelvis spiseforstyrrelser, overgreb eller selvskade, identificerer sig med den problematik og den situation de står i.  Alt det der gør ondt indeni fylder så meget for den unge at smerten kommer til at overskygge alt andet i hverdagen. Vi lytter til de unge og taler åbent med dem omkring deres smerte når de henvender sig til os voksne i rådgivningen. Samtidig er det også vigtigt for os at hjælpe de unge til at holde fast i at de er hele mennesker der indeholder andet end smerte, og her spiller vores ung-til-ung debatter en meget stor rolle.

 

 

]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Niels-Christian Bilenberg

Seniorkonsulent med speciale i digitalpædagogisk ungerådgivning Kontakt Niels-Christian

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.