Skrevet af Camilla Rode Jensen.

Nej, er det korte svar – fordi terapi defineres ved en kontinuitet, som ikke er mulig at opnå i online anonym rådgivning.

Men online rådgivning befinder sig alligevel i en gråzone, fordi vi bruger mange af de samme begreber og redskaber. Derfor må vi hele tiden være opmærksomme på, hvad online rådgivning kan og ikke kan og vi må være bevidste om, at vi balancerer på grænsen mellem rådgivning og terapi.

I Cyberhus betragter vi vores online anonyme rådgivning som en rådgivning, hvor børn og unge kan få hjælp til at opsøge konkrete hjælpemuligheder og blive motiveret til at bruge dem. Og vi er bevidste om, at vi i arbejdet med at motivere balancerer på en hårfin grænse mellem rådgivning og terapi.

 

 

Online rådgivning kan henvise til hjælpemuligheder og motivere til at bruge dem
Online rådgivning adskiller sig således fra terapi, idet formålet med online rådgivningen er, at henvise til andre hjælpemuligheder og ikke behandling i sig selv. Det er bare ikke nok, at sige til de børn og unge der logger på, at de skal gå til lægen, henvende sig til deres socialrådgiver, eller tale med deres lærer. Den største udfordring ligger i, at motivere de børn og unge der logger på, til at opsøge og gøre brug af de hjælpemuligheder de har.

For at sk]]>

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Anni Marquard

Administrerende direktør, stifter & kreativ ildsjæl Kontakt Anni

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.