Under nedlukningen af det offentlige Danmark er der mange børn og unge, der mister muligheden for at deltage i fysiske rådgivningstilbud. Det kan forstærke oplevelsen af isolation og hjælpe angst på vej. Derfor tilbyder vi lige nu gratis oprettelse på vores digitalpædagogiske platform.

Center for Digital Pædagogik har gennem flere år samarbejdet med en lang række af landets kommuner om digital rådgivning, og 17 kommuner benytter sig i dag af et koncept, der inkluderer chat, brevkasse, opkvalificering af medarbejdere i digitalpædagogiske værktøjer samt et stort og innovativt tværkommunalt netværk. Det netværk kan I nu blive en del af på et tidspunkt, hvor digitale rådgivninger aldrig har været vigtigere.

Tredobling af henvendelser på en uge
Og det kan være et tilbud, der er værd at overveje. I hvert fald er der lige nu mange børn og unge, der henvender sig til os og vores nuværende partnere. I årets første 11 uger har vores 17 kommunale samarbejdspartnere tilsammen haft i gennemsnittet 24 samtaler om ugen. Siden nedlukningen startede har de haft 86 henvendelser i gennemsnit, altså mere end en tredobling.

Også andre digitalpædagogiske projekter, som CfDP er en del af, oplever høj aktivitet under nedlukningen. I Projekt BRUS, der henvender sig til familier med rusmiddelproblemer, har de kommunale rådgivere, siden mandag d. 16. marts, haft næsten 100 henvendelser, herunder flere akutte samtaler om vold i familien. BRUS har normalt åbent 2 gange ugentligt med 3-6 henvendelser i gennemsnit – under nedlukningen har projektet valgt at have ekstra åbent.

Et brugbart værktøj i skuffen
En af vores tætte partnere er Odder Kommune, der lægger et stort og vigtigt arbejde i at gøre kommunens rådgivningstilbud digitale. Her siger SSP-koordinator Kristian Kilt: 

“Vi har valgt at styrke den digitale indsats markant i Odder mens corona-epidemien hærger, og det har været en fornøjelse at have et værktøj i skuffen, der kan tages i brug!’’

Foruden opslag på de almindelige kommunikationskanaler i kommunen, og forskellige intranet på skolerne, har Odder Kommune bedt unge fra de forskellige lokale ungdomsuddannelser om at dele budskabet om de digitale muligheder i deres private netværk og på elevernes skole-Messengergruppe for at sikre, at budskabet når ud til så mange unge som muligt.

Det er fedt at opleve dygtige, kommunale fagpersoner, der giver det digitale en ekstra skalle og på den måde gør en forskel for sårbare unge.

“Sidder I derude og mangler løsningen til jeres unge, vil vi meget gerne hjælpe jer og dem i en svær tid. “

Centerleder Anni Marquard

Vil I også nå flere unge under corona-nedlukningen? Gør jeres rådgivninger tilgængelige online lige nu
Vi har, sammen med vores tekniske underleverandører i CIM Mobility, valgt, at kommuner i den nærmeste fremtid kan få gratis oprettelse og adgang til vores digitalpædagogiske løsning og metode. Opskaleringen er samtidig gjort mulig af et stort støttebeløb fra VELUX FONDEN, som netop skal sikre, at vi når endnu flere unge i samarbejde med kommunerne.

“Sidder I derude og mangler løsningen til jeres unge, vil vi meget gerne hjælpe jer og dem i en svær tid,” siger CFDP’s centerleder Anni Marquard.

I kan både vælge små og store, individuelle løsninger. Det vigtigste er, at I rykker hurtigt og kommer ud til de unge, der lige nu ikke kan bruge jeres fysiske tilbud.

Skriv til info@cfdp.dk eller ring på mobil 5050 2413 og tal med centerleder Anni Marquard om mulighederne. Vi sidder klar 24/7 – også i weekenden – og kan hjælpe dig online indenfor ca. 24 timer.

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.