Den nye S-R-SF- regering fremlægger i disse timer et omfattende regeringsgrundlag med titlen ”Et Danmark der står samme”. Det er med glæde vi kan læse,  at der oprettes et nyt børneministerium med Christine Antorini som minister. I Center for Digital Pædagogik hilsner vi det nye ministerium velkommen, og vil arbejde for at sætte børn- og unges digitale verden på agendaen i det nye ministerium.

Som Camilla Rode Jensen bl.a. skrev i forbindelse med den seneste evaluering af vores online rådgivning: ”Det bør være alment anerkendt, at børn og unge i dag skaber og lever en stor del af deres sociale liv online. De mødes i lige så høj grad på nettet som de mødes i klubben, til fodbold og hjemme på værelserne. Det betyder, at internettet er et rum, der på lige fod med andre sociale arenaer bruges af de unge, til at spejle sig i andre unge”.

Vi skal støtte børn og unge, fremtidens eborgere, der kommer til at skulle skabe, vedligeholde og gøre brug af sociale netværk; på tværs af faglige, kulturelle og georeafiske skel, også i arbejdsmæssige sammenhænge.

Her ligger der en opgave for det nye ministerium – at støtte op omkring en national strategi hvor nutidens børn og unge får optimale betingelser for at kunne navigere i et flydende grænseland, mellem private, professionelle, digitale og fysiske netværk.

Vi bidrager allerede til debatten – og går gerne i yderligere dialog herom.

 

 

 

]]>

Nyheder