Jonas Ravn

Seniorkonsulent med speciale i unges digitale trivsel Mere om Jonas

Hvert år i februar afholdes Sikker Internet Dag over hele verden. Det fejres med en lang række aktiviteter, som sætter fokus på den ansvarlige og positive brug af sociale medier og gaming blandt børn og unge. I år markerer vi dagen med en række udgivelser om gaming henvendt til forældre og fagprofessionelle, der arbejder med børn og unge og gaming. I Center for Digital Pædagogik bidrager vi med et nyt sæt pædagogiske spilvejledninger til klubber og deltagelse ved webinaret “Gaming i Familien”. Herunder kan du læse om de forskellige tiltag, som lanceres i dag i et samarbejde mellem Medierådet, Red Barnet og CfDP.

Spilvejledninger til fagpersonale
Til fritidsklubber og foreninger med børn i alderen 10-13 år har CfDP udarbejdet i alt 9 pædagogiske spilvejledninger, der både understreger gode elementer, og det man skal være kritisk opmærksom på, ved populære spil som eksempelvis ‘Among Us’, ‘Rocket League’, ’Minecraft’ og ’CS:GO’. Vejledningerne giver en hurtig indføring i tidens mest populære spil.

Du kan hente vejledningerne lige her.

Guide til forældre
En ny forældreguide ’BØRN GAMER!’ fra Medierådet kan give forældre en større indsigt i, hvad det vil sige at spille digitale spil og styrke forståelsen af deres barns interesse for gaming. Guiden giver også gode råd til, hvordan du taler med dit barn om bl.a. spilletid, typer af spil og pengeforbrug i spil.

Guiden finder du her.

Gaming i familien
På webinaret ’Gaming i familien’ kan du bl.a. møde 12-årige Daniel og hans far Peter, der er gamer. Der er også besøg af to gaming-eksperter, blandt andet Christian Mogensen fra CfDP, der besvarer spørgsmål fra seerne. Webinaret afholdes i aften den 9/2 kl. 20:00, og alle er velkomne.

Eventet kan følges online her.

Fra computerspil til fysisk aktivitet
Værktøjskassen på Sikker Internetdag 2021 indeholder også idéer til, hvordan man kan versionere digitale spil til fysiske lege. Hvad med en runde ’Fortnite’ i multihallen eller ’Among Us’ i fritidsklubben?

Bliv inspireret til at bringe computerspil ud i ‘virkeligheden’ her.

Spilundersøgelse
Endelig udgives der også en ny undersøgelse af danske børns spillevaner, som blandt andet viser, at 92 pct. af børn i alderen 1-15 år har prøvet at spille digitale spil, og halvdelen spiller cirka dagligt. Bag undersøgelsen står Medierådet for Børn og Unge, Det Danske Filminstitut og DR.

Læs den her.

Fakta om Sikker Internet Dag
Sikker Internetdag organiseres af Insafe og er støttet af EU’s Safer Internet Plus Programme. Siden 2004 er dagen blevet fejret over hele verden, og inkluderer i dag mere end 120 deltagerlande.

Det europæiske INSAFE samarbejde består af Medierådet, der fungerer som Awarenes Center, Red Barnet, der varetager en hotline forpligtelse med anmeldelser vedrørende overgreb mod børn. CfDP er fungerende dansk helpline i samarbejdet. CfDP arbejder med at tilbyde information, rådgivning og hjælp til børn, unge og forældre om, hvordan man håndterer skadeligt indhold og skadelig kontakt. Vi informerer og debatterer digital adfærd såsom digital mobning, krænkelser, gamingkultur, scams og digital sundhed med børn, unge, forældre og fagpersoner i Danmark.

Hvad synes du om vores artikel?

Hvis du vil sætte et par ord på din tilbagemelding, vil det hjælpe os rigtig meget, til at kunne forbedre vores indhold.

Vil du vide mere?

Jonas Ravn

Seniorkonsulent med speciale i unges digitale trivsel Kontakt Jonas

CfDP har ekspertise og ydelser inden for digital rådgivning, børns digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil.

Vi deltager i og driver projekter om blandt andet computerspil som pædagogisk redskab, hate speech og anti-ligestilling på nettet.